Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·     Spašeno oko 400 hektara plodnih srpskih oranica, poljoprivrednici dočekali spas: Kanal za navodnjavanje Čačak-Parmenac predat građanima na korišćenje, dugačak 5.5 kilometara i ima preko 150 priključaka (FOTO)(VIDEO)     ·     Bujični potoci se izlili i potopili puteve u selima Požege: U Užicu pala ogromna količina kiše - situacija u Zapadnoj Srbiji nakon oluje se stabilizuje     ·     Prve slike izvlačenja teretnjaka koji je sleteo sa autoputa kod Preljine: Nadležni apeluju na dodatan oprez (FOTO)     ·     Čitavu noć smo na nogama, konačno se situacija stabilizuje: Besana noć iza gradjanski Novog Pazara, reke se vratile u svoja korita (FOTO)(VIDEO)     ·     Evakuisane dve osobe iz zaglavljenog vozila, dok su jedno lice vatrogasci izneli iz kuće: Nevreme napravilo katastrofu u Novom Pazaru (VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Veličanstvena slika u centru grada: Čačak dočekao svoje košarkaške velikane - Aleksa, Marko i Feđa pozdravljeni uz ovacije i gromoglasne aplauze (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Ogroman broj građana Čačka okupio se danas na Gradskom trgu kako bi dočekao svoje košarkaške velikane, koji su se ovenčali srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Manili. Aleksa Avramović, Marko Marinović i Feđa Sretenović stigli su u posebnom odtajmeru, a dočekale su ih gromoglasne ovacije i aplauzi. Grad na Moravi još jednom je pokazao, da zaista jeste grad košarke.

Aleksa Avromović, reprezentativac Srbije koji je pokazao sjajne partije na prvenstvu, svoje prve košarkaške korake je napravio u KK „Mladost”, a zatim u čuvenoj Borčevoj hali kraj Morave.

- Ova tri dana su nešto najlepše što mi se u životu desilo. Hvala vam svima koji ste došli, stvarno smo sve ove nedelje na takmičenju dali 1000 posto naših mogućnosti u nadi da ćemo Srbiji doneti Olimpijske igre ili medalju, vratili smo se sa srebrom. To je ono što svako dete sanja kad krene da trenira košarku, da postigne dobar rezultat za svoju zemlju, zato je ovo ostvarenje mog sna. Hvala mojim Čačanima što su došli, rekao je Aleksa koji je primio i posebana poklon dres od jednog dečaka.

Marko Marinović, čuveni Malina, koji je takođe dosta dugo ostavljao svoje srce na terenu i za kog mnogi kažu da je živa legenda čačanske košarke,  u Manili je bio Pešićev pomoćni trener i takođe bio na visini zadatka.

- San je i za mene postao java. Uvek sam maštao o jednom ovakvom dočeku u rodnom gradu. Zahvalite se Aleksi koji je proneo ime Čačka u svet. Doneo je srebro koje sija kao zlato. Hvala vam svima što ste danas ovde. Pokazali smo da smo grad košarke, rekao je Marko.

Kako bi svaki naši igrač bio spreman da da svoj maksimum za srpsku zastavu i grb, brinuo je još jedan Čačanin, kondicioni trener Feđa Sretenović.

- Društvo, moram i ja da vam se zahvalim. Osećali smo podršku naših građana, to nas je nosilo tokom svih dana prvenstva  i doprinelo  našem uspehu. Svaki sledeći poduhvat ćemo dati još više od sebe, rekao je Feđa. 

 


14.09.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO