Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Veličanstvena slika u centru grada: Čačak dočekao svoje košarkaške velikane - Aleksa, Marko i Feđa pozdravljeni uz ovacije i gromoglasne aplauze (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Ogroman broj građana Čačka okupio se danas na Gradskom trgu kako bi dočekao svoje košarkaške velikane, koji su se ovenčali srebrnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Manili. Aleksa Avramović, Marko Marinović i Feđa Sretenović stigli su u posebnom odtajmeru, a dočekale su ih gromoglasne ovacije i aplauzi. Grad na Moravi još jednom je pokazao, da zaista jeste grad košarke.

Aleksa Avromović, reprezentativac Srbije koji je pokazao sjajne partije na prvenstvu, svoje prve košarkaške korake je napravio u KK „Mladost”, a zatim u čuvenoj Borčevoj hali kraj Morave.

- Ova tri dana su nešto najlepše što mi se u životu desilo. Hvala vam svima koji ste došli, stvarno smo sve ove nedelje na takmičenju dali 1000 posto naših mogućnosti u nadi da ćemo Srbiji doneti Olimpijske igre ili medalju, vratili smo se sa srebrom. To je ono što svako dete sanja kad krene da trenira košarku, da postigne dobar rezultat za svoju zemlju, zato je ovo ostvarenje mog sna. Hvala mojim Čačanima što su došli, rekao je Aleksa koji je primio i posebana poklon dres od jednog dečaka.

Marko Marinović, čuveni Malina, koji je takođe dosta dugo ostavljao svoje srce na terenu i za kog mnogi kažu da je živa legenda čačanske košarke,  u Manili je bio Pešićev pomoćni trener i takođe bio na visini zadatka.

- San je i za mene postao java. Uvek sam maštao o jednom ovakvom dočeku u rodnom gradu. Zahvalite se Aleksi koji je proneo ime Čačka u svet. Doneo je srebro koje sija kao zlato. Hvala vam svima što ste danas ovde. Pokazali smo da smo grad košarke, rekao je Marko.

Kako bi svaki naši igrač bio spreman da da svoj maksimum za srpsku zastavu i grb, brinuo je još jedan Čačanin, kondicioni trener Feđa Sretenović.

- Društvo, moram i ja da vam se zahvalim. Osećali smo podršku naših građana, to nas je nosilo tokom svih dana prvenstva  i doprinelo  našem uspehu. Svaki sledeći poduhvat ćemo dati još više od sebe, rekao je Feđa. 

 


14.09.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO