Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Na aerodromu “Morava” i u širem rejonu Kraljeva pripadnici 98. vazduhoplovne brigade realizuju redovnu letačku obuku na avionima tipa “Orao”


Na aerodromu “Morava” i u širem rejonu Kraljeva pripadnici 98. vazduhoplovne brigade realizuju redovnu letačku obuku na avionima tipa “Orao”, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Obuka se izvodi sa ciljem održavanja trenaža i visokog nivoa osposobljenosti letačkog sastava i ujedno predstavlja pripremu za predstojeće gađanje ciljeva na zemlji.

U ovom periodu, uvežbavaju se standardne taktike, tehnike i procedure, a akcenat je na realizaciji letačkih zadataka noću i u uslovima smanjene vidljivosti.

Uporedo sa letačkom obukom sprovodi se i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje.

Avion “Orao”, vojna oznaka J-22, je lovac-bombarder i nalazi se u sastavu 241. lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade.

Namenjen je za vazduhoplovnu vatrenu podršku kopnenim i specijalnim snagama u izvođenju borbenih operacija, a svoje zadatke prvenstveno ostvaruje dejstvom po ciljevima na zemlji, dodaje se u saopštenju.


14.09.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO