Vrane pamte lica ljudi i može se desiti da ponove svoj "napad": Dragiša je poznavalac ptica i otkriva - zašto napadaju baš u maju i ima li razloga za strah     ·     Preminuo muzičar Toni Montano     ·     Obelelo dvorište usred proleća za samo par minuta: Jak grad potukao sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca, voćari sa strahom čekaju da oluja stane i obiđu zasade (VIDEO)     ·     Obećali joj posao, ukoliko im da novac: Uhapšena dva muškarca zbog krivičnog dela prevara, od žene uzeli blizu dve hiljade evra     ·     Šok prilikom izvođenja gradjevinskih radova u Kragujevcu: Pronađena velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava, na lice mesta odmah stigla vojska a potom su uništene bombe i granate     ·     Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·    


Autor: RINA.rs


Dok u Kraljevu korona divlja, sitaucija u Moravčkom okrugu je stabilna: Za sedam dana zabeležen jednocifren broj zaraženih


Čačak - I dok iz susednog Kraljeva stižu alarmantne korona brojke kada je kovid infekcijo za sedam dana zaraženo 48 lica, u Moravičkom okrugu epidemiološka situacija je poprilično stabilnija. Prema rečima direktora Zavoda za javno zdravlje u Čačku, dr Aksentija Tošića, još uvek na sedmičnom novu je jednocifren broj zaraženih.

- U pitanju od je od šest do devet slučajeva zaraze na sedmičnom nivou. Danas je evidentiran jedan slučaj u Gornjem Milanovcu, juče jedan u Čačku a prekjuče jedan u Lučanima. Takvo stanje je mesecima u nazad, za sada nema velikog razloga za brigu, rekao je za RINU dr Tošić.

On dodaje da evidentirani slučajevi zaraze tokom prethodnih meseci su bili sa lakšom i srednjom teškom kliničkom slikom, stoga nijje bilo potrebe za hospitalizacijom.

- Svi koji osete simptome slične kovid infekciji mogu da se testiraju u Domovima zdravlja. Te zdravstvene ustanove opemljene su brzim antigenskim testovima, a ukoliko to zahteva situacija rade se i pcr testiranja, naveo je dr Tošić.

Stabilna epidemiolopka situacija za sada je i u Zlatiborskom okrugu.


19.09.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO