Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Seoba medveda na Povlen: Lovci primetili tragove krupne životinje svuda u lovištu, došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi (FOTO)


Kosjerić - Lovci iz Kosjerića sve češće se sreću sa, za njihovo lovište, neobičnim prizorom. Na hranilicama koje postavljaju za divlje svinje, sada dolaze i medvedi. Prema snimcima kojima raspolažu, kažu da je na teritoriji Povlena sada najmanje tri krupne jedinke sa mladima.


- Ostavljaju svoje tragove svuda, dolaze po hranu. Za sada nisu pravili nikakvu štetu, nisu prilazili previše blizu. Poslednji tragovi uočeni su na samoj granici sa Valjevom, u selu Taor, podno planine Povlen, kaže za RINU Miroslav Jovanović predsednik Lovačkog udruženja Kosjerić.


On dodaje da kako medvedi nisu karakteristični za ovo područje, za ove jedinke koje se trenutno nalaze na teritoriji njihovog lovišta, pretpostavlaju da su došle sa Tare.


- Na Tari ih verovatno ima popriličan broj. Znamo da su medvedi teritorijalne životinje, stoga su verovatno u potrazi za svojim novim staništem. Mogu dosta da pređu peške, tako da su verovatno sa te planine došli kod nas. Ono što je najvažnije jeste da su ove jedinke koje su trenutno tu i čiji tragovi se viđaju, očigledno biljojedi, kaže Jovanović.

Poručuje meštanima da nema razloga za strah i da za sada nisu napravili nikakvu štetu, osim što divljim svinjama smanje porcije hrane koje im lovci ostaljaju na hranilištu.


25.09.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO