Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Neće više biti trčanja od jedne do druge lokacije kako bi građani završili obaveze: Ministar Martinović došao u Bajinu Baštu i doneo odlične vesti - biće rekonstruisana zgrada Opštinske uprave (FOTO)(VIDEO)


Bajina Bašta - Svako ko je bar jednom otišao da "nešto završi" u opštini Bajina Bašta mogao je da se uveri kako to ipak i nije lako, jer se Opštinska uprava nalazi na nekoliko lokacija. Za taj problem uskoro se nazire rešenje, jer će za rekonstrukciju zgrade Opštinske uprave biti izdvojena sredstva, pa će lakše biti i građanima, ali i zaposlenima.

- Uverio sam se i lično da stvari ovde na otežan način funkcionišu, stoga je dogovoreno da se već od sledeće godine krene u rešavanje tog problema. Sredstva za novu zgradu, koja bi objedinila sve službe, obezbediće Minstarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, već je spremna projektno tehnička dokumentacija, izjavio je za RINU ministar Aleksandar Martinović tokom radne posete Bajinoj Bašti.

On je takođe istakao da to neće biti jedina investicija u ovoj opštini, koja ima veliki potencijal da se razvija u svakom smislu, a pre svega u turističkom i poljoprivrednom, jer je u pitanju voćarski kraj.

- Biće izvršena i rekonstrukcija Sportsko-rekreativnog centra "Braća Milutinović", što će biti od velike koristi za decu i mlade i podstrek. Naš cilj je uvek da obezbedimo što bolje uslove za život svim građanima, da oni zadovoljno mogu da ostaju u mestima u kojima su rođeni. Što se tiče rekonstrukcije sportskog centra, opština će imati obavezu da plati samo koliki je pdv, a ostalo sredtstva biće obezbeđena uz pomoć projekta Evropske Unije. Nakon rekonstrukcije biće to multifunkcionalni sportsk objekat sa bazenom, naglasio je Martinović.

On je takođe najavio rekonstrukciju vrtića, ali i nada se dolasku fabrike za preradu voća, jer s obzirom na kapacitete koje ima Bajina Bašta i voće koje uspeva na toj teritoriji, jedna takva investicija je neophodna.

Predsednica opštine Bajina Bašta, Vesna Đurić, istakla je svoju zahvalnost što njihova opština nije zaboravljena i što će biti realizvani brojni kapitalni projekti, koji će uticati na bolji život građana.

- Mi imamo sad situaciju da u vrlo neuslovnim kancelarijama rade zaposleni u opštinskoj upravi, sa rekosntrukcijom zgrade biće lakše i njima da obavljaju svoj posao, ali i svim građanima koji će brže, lakše i efikansije završavati svoje obaveze.

Takođe, ideja o fabrici za preradu voća je fenomenalna stvar jer bi na taj način bio olakšan plasman proizvoda za naše vredne poljoprivrednike, naglasila je predsednica opštine.

Tokom svoje radne posete u Bajinoj Bašti, ministar Martinović je obišao i domaču destileriju, BB klekovača, koja je zbog svog kvlaiteta prepoznata u čitavom svetu i ovenčana pestižnim nagradama. 

 


12.10.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO