Drama u selu Struganik: Žena pala u provaliju duboku oko 60 metara, vatrogasci-spasioci izvlačili je konopcima     ·     Težak sudar tri vozila u Srpskoj: Povređeno pet osoba, među njima i deca     ·     Vučić putuje u Njujork: Sledi nam odsudna bitka za Srbiju     ·     Kamioni čekaju četiri sata na prelazu Batrovci     ·     Kraj agonije se nazire: Ugašeno 70 posto požara na telu deponije Duboko kod Užica, termovizijski dronovi locirali žarište     ·     Ne zanima ih cena goriva, oni voze - na struju: Na Zlatiboru na deset lokacija postavljeni punjači za električna vozila, punjenje na nekoliko njih potpuno besplatno     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     Tragedja u Valjevu: Nastradao mladić star 18 godina kad je vozeći automobil sleteo sa puta i udario u drvo, jedan dečak teško povređen     ·     Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·    


Autor: RINA.rs


Dronovi, ronioci, plovila vojne mornarice - svi su danas tragali za nestalom Moldavkom: Njeno telo nije pronađeno iako je pretražen teren od Dobrih Voda do Petrovca, hrabri ljudi nastvaljaju sutra


Sutomore - Za nestalom državljankom Moldavije (27) za koju se pretpostavlja da se utopila u moru, danas su tragale sve raspoložive službe, angažovani su dronovi, helikopteri, skuteri i ronioci, ali nažalost bez bez uspeha. Njeno telo nije pronađeno, a potraga se nastavlja i sutra jer su najavljeni povoljni vremenski uslovi.

- Danas je pretražen teren od Dobrih Voda do Petrovca, angažovani su i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar, granična policija, plovila vojne mornarice. Aktivarini su takođe bila dva skutera UPSUL, helikopteri Vojske CG, sedam ronioca Regionalnog centra za deminiranje iz Bijele, rekao je za RINU Žarko Lukšić načelnik Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama.

On dodaje da uprkos zamućenosti mora kod sutomorske plaže, uslovi za potragu su danas bili odgovarajući i da će tako ostati do srede, kada su najavljene nove padavine. Stoga će potraga sutra početi od 9 ujutru i trajaće do uveče.
Lukšić je još jednom apelovao na sve ljude, da se nikako ne oglušuju o upozorenja koja izdaje Hidrometeorološki zavod.

- Svaki ulazak u more tada je koban, verovatnoća da se neko spasi je minimalna. Stoga bih još jednom zamolio kako naše građane, tako i strane državljane da ne izlažu svoje, ali ni tuđe živote opasnosti, rekao je Lukšić.
Nakon haotičnih talasa koji su se u Sutomoru mogli videti za vikend, danas je more bilo mirno, a na plažama se, usled visokih temperatura, nalazio i određeni broj kupača.

Inače, Moldavka se utopila u moru kada je, uprkos upozorenjima, sa još trojicom momaka isplovila na sup daskama. Njih trojica su uspeli da se domognu kopna, ali njoj nažalost nije bilo spasa i utopila se na samo 20 metara od obale.


23.10.2023.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO