Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Klizište se širi i preti da proguta čitav put, meštani svakodnevno u riziku da ne upadnu u provaliju duboku preko 20 metara: Veliki problem u selu Rutoši kod Nove Varoši


Nova Varoš – Ako vas put navede u novovaroško selo Rutoši, osim fantastične prirode ovde će vas dočekati i pravi ambis. Već pet meseci sedam porodica iz ovog mesta skoro pa svakodnveno svoje živote izlaže opasnosti, jer klizište koje je pokrenuto u junu ne da nije sanirano već se samo još više širi. Do svojih kuća mogu jedino pešice i to uz rizik, dok zaobilaznim, mnogo dužim putem sve teže prilaze traktorima i terneskim vozilima jer je i on na izdisaju.

- Nama su u tom drugom delu sela crkva, groblje i deo imanja. Neki su morali čak da prodaju stoku jer nema gde da pase. Ovo je postalo neizdrživo, nadali smo se da će tokom lepih sunčanih dana to biti sanirano, ali evo zima je na pragu, a nama je još uvek u blizini kuće - ambis. Ta uska staza kojom prolazimo, svaki čas može da se i sama odroni u provaliju duboku više od 20 metara, kažu za RINU ogorčeni meštani.

Predsednik opštine Nova Varoš, Radosav Vasiljević, upoznat je sa velikim problemom ovih ljudi i naglašava da je već raspisan poziv za izvođače radova, kao i da bi sanacija klizišta trebalo da počne uskoro.

- Prema predlogu struke, provalija ispod biće popunjena tamponom do visine puta i dobro uvaljana, a rešićemo i problem površinskih voda kako ne bi odnele urađeno. Procena je da će trebati 300 do 400 kubika tampona i da će ceo posao koštati oko 1,5 miliona dinara, rekao je Vasiljević.


29.10.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO