Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Sada više liči na hotel nego na bolnicu, Dragačevci ovaj dan upisaće crvenim slovima: Završena rekonstrukcija zdravstvene ustanove u Guči, dotrajali kreveti i oštećen krov sada su prošlost (FOTO)


Lučani - Bolnica u Guči čekala je 100 godina do doživi svoju prvu ozbiljnu rekonstrukciju kako bi žitelji gornjeg dela Dragačeva imali dostojanstvenu primarnu zdravstvenu zaštitu. Prepolovljeni zidovi, oštećen krov i dotrajala stolarija samo su neki od problema koji su zadesili lekare ove opštine.

- Kreveti su bili dotrajali, plafon propao, kao i sva prateća oprema, bilo je krajnje vreme za totalnu rekonstrukciju. Tako da stvarno sada u ovom novom prostoru imate osjećaj kao da se nalazite u hotelskim sobama, a ne u bolnici . Još moram da napomenem da je u toku kompletna rekonstrukcija topovodne mreže, tako da čim budemo to završili moći ćemo da krenemo sa radom bolnice - kazala je za RINU, direktora dr Zorica Kovačević.

Zahvaljujući ogromnim ulaganjima opštine, ali i donacijama privrednika uspelo se da posle dugog niza godina u dostojanstvenu upotrebu stavi ova zdravstvena ustanova.

- U rekonstrukciji je utrošeno 39.900.000 dinara, od toga je 16.000.000 doniralo Ministarstvo zdravlja, 10.700.000 je donirala opština Lučani, 10.000.000 je donirala fabrika Namenska Milan Blagojević. U donaciji koju nam je uputila Srpsko-američka medicinska asocijacija aplicirali smo za 20 savremenih kreveta, dušeka i stalaka za infuziju, gde je do realizacije došlo za svega dva meseca - ističe Kovačevićeva.

Od osnivanja bolnice u Guči, prva ozbiljna rekonstrukcija rađena je 2005. godine, kada je zamenjen deo krova. U drugu rekonstrukciju je ušla se 2011. godine, kada je zamenjena kompletna stolarija, i tada je završeno i krečenje bolnice. Od 2014. godine, dom zdravlja i stacionar su odvojeni od zdravstvenog centra Čačak. U treću rekonstrukciju, ovu poslednju, ušla se početkom 2022. godine i rekonstrukcija je završena u novembru 2022. godine. Urađena je kompletna izolacija zgrade, urađeni su podovi, zidovi, plafoni, urađena su kompletna kupatila.


07.11.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO