Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Sneg se ne šali, obeleli vrhovi Golije za par minuta: Putari i mehanizacija u pripravnosti, meštani već navikli na surove uslove i ne žale se - zima bez snega vam je ko selo bez crkve (FOTO)(VIDEO)


Ivanjica - Jaka kiša tokom dana u planinskim golijskim selima prešla je u susnežicu i sneg. Za razliku od pre neki dan kad se snežni prekrivač nije dugo zadržao, prema rečima meštana današnje padavine se ne šale.

- Zabelelo se na 1400 metara nadmorske visine, a u višim predelima sneg pada još intenzivnije. Mi meštani smo navikli i vreme je za sneg. Sve radove u polju smo završili, tako da sada za nas sledi sezona godišnjeg odmora. Zima bez snega vam je kao selo bez crkve, kaže uz osmeh za RINU, Milun Borović meštanin planinskog sela na Goliji.

Nadležne putarske službe već su u pripravnosti i spremne za predstojeću zimsku sezonu.

- Imamo konstantno noćno dežurstvo, a od ubačeni su i kamioni za posipanje i pročišćavanje ukoliko za tim bude bilo potrebe. Svi znamo koliko je Golija surova planina i snežne padavine ovde nikad nisu iznenađenje, potpuno smo spremni za novu zimsku sezonu, rekao je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Upravo na Goliji nalazi se najrizičnia tačka tokom zimskih meseci, a to je put preko Odvraćenice. Međutim, hrabri putari su uvek tu koji se bore sa snežnim smetovima.


15.11.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO