Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


Crveno zlato više neće propadati u transportu: Najveći malinari u opštini Prijepolje dobijaju put, tražili samo 200 metara a sada im se radi dva kilometra asfalta (FOTO)


Prijepolje - Vredni malinari iz prijepoljskog sela Skokuće već godinama unazad se muče prilikom transporta crvenog zlata jer je put do njihove kuće u katastrofalnom stanju. Ipak, pronađu način da svoje voće plasiraju do kupaca ali pola zarade daju na popravku automobila. Sami su krpili koliko su mogli, ali su im sada u susret izašli i nadležni. Meštani su od tadašnjeg predsednika opštine tražili 200 metara puta, a sada će dobiti dva kilometra asflata.

- Oslanjali smo se na svoje snage i to se pokazalo kao prava stvar. Ali je dobro što su i drugi ljudi čuli naše potrebe. Put je ovde od velikog značaja za opstanak sela. Kada dobijemo asfalt naše maline će još brže naći put do kupaca, kažu meštani za RINU. 

Radovi na rekonstrukciji puta u selu Skokuće su u orvoj fazi, a meštani prezadovoljni što će dobiti višestruko dužu deonicu od one koju su tražili.

– Nastavićemo da ulažemo u putnu i svaku drugu infrasrukturu sela u kojima je razvijena poljoprivredna proizvodnja. A Skokuće sa preko milion zasada maline su prava fabrika na otvorenom. Naš cilj je da ovaj put povežemo sa Кamen Gorom i to ćemo uraditi u narednom periodu – istakao je Drago Popadić kandidat za predsednika opštine Prijepolje.

Ukoliko se uzme u obzir da u ovom selu ima oko milion sadnica maline, jasno je koliko je važna putna infrastruktura.


19.11.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO