Uništene i razlupane kajsije sedam dana pre berbe: Voćari iz podjeličkih sela i danas sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme (FOTO)     ·     Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·    


Prvi ozbiljniji sneg na Kopaoniku, počelo i veštačko osnežavanje


Prvi ozbiljniji sneg pao je na Kopaoniku, a Skijališta Srbije počela su sa veštačkim osnežavanjem i pripremom staza.

Na Kopaoniku je pao prvi ozbiljniji sneg ove jeseni, pa je formiran snežni pokrivač od 10 centimetara.

Pripreme za predstojeću zimsku sezonu su u toku. Skijališta Srbije vrše poslednje
provere remontovanog sistema, i već se počelo sa veštačkim osnežavanjem staza.

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi 10 cm. Već sada su se stvorili dobri uslovi za veštačko osnežavanje i priremu staza, kaže rukovodilac Ski centra Kopaonik, Darko Jovanović.

“Temperatura je u minusu, što je bio uslov da se počne sa proizvodnjom veštačkog snega, pa ćemo tako probati i sistem koji je remontovan tokom letnje sezone. Aktivno je oko 400 uređaja i tri pumpna postrojenja. Sve funkcioniše bez problema i napravljena je ozbiljna količina veštačkog snega tokom ovih proba. Nadamo se temperatutama u minusu kako bi sve bilo spremno za “Ski opening”, izjavio je Jovanović.

“Ski opening” zvanično počinje 7. decembra, a tog dana skijanje će biti besplatno.

Do danas je važio popust od 15 odsto na cenu ski karte. Iz Skijališta Srbije najavljuju različite povoljnosti i u danima do Ski openinga.

“Od 26. novembra do 3. decembra popust će iznositi 10 odsto, a od 3. decembra pa do kraja ski sezone karte kupljene preko webshopa biće snižene za pet odsto”, kazao je Jovanović.

Na Kopaoniku očekuju nove snežne padavine, pa ako se zadrže povoljni vremenski uslovi, postoji mogućnost da skijaška sezona počne i nešto ranije.


21.11.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO