Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Revolucija razvoja turizma na Zlatiboru: Predstavljeno kako će ova planina izgledati u narednom periodu, biće to svetska destinacija (FOTO)(VIDEO)


Čajetina - Planina Zlatibior godinama unazad jedna je od najposećenijih plnina kako u Srbiji, tako i u regionu. Raznovrsnost sadržaja ono što je provlači goste iz svoh delova sveta, ali uprkos velikim uspesima kad je u pitanju turistička privreda za vredne neimare nema odmora ni stajanja. Ide se korak napred i predstavljen je novi plan razvoja Zlatibora.

- Mi se nalazimo na raskršću puteva. Dostigli smo jedan zapažen nivo u turističkoj provredi i sada je na nama bilo da odlučimo da li ćemo na tome da ostanemo ili ćemo ići napred. Mi smo se odlučili za ovu drugu opciju, iako to iziskuje velike rizike, spremni smo na to. Novi Zlatibor biće u službi savremenog turiste. Radiće se nastavak gondole, golf tereni, lukuszni kompleks Zlatni grad, sa akcentom i na zdravstveni turizam, rekao je za RINU predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović.

Planirana infrastrukturna unapređenja predstavljaju korak napred ka stvaranju jedinstvenog i savremenog prostora koji će posetiocima pružiti nezaboravno iskustvo i dodatno obogatiti turističku ponudu našeg regiona. U saradnji sa talentovanim arhitektama, lokalnim zajednicama i stručnjacima, plan je da se stvori prostor koji će očuvati autentičnost Zlatibora, istovremeno ga unapređujući na način koji će odgovarati potrebama posetilaca iz celog sveta.

- Naš cilj jeste da Zlatibor bude prepoznat na svetksoj turističkoj mapi. Da razvoj turizma dopinese razvoju zajednice, ali da se sve vreme vodi računa o čuvanju žovotne sredine i ekološkoj odživosti. Naš ambiciozni cilj jeste privlačenje turista iz čitavog sveta, stvaranje novih radnih mesta kako bi se postigao napredak na dugoročnom nivou, rekla je Bojana Božanić direktorka Gold Gondole.

Da vovako veliki projekti imaju podršku države, potvrdio je minsitar turizma u Vladi RS, Husein Memić.

- Zlatibor je neretko na meti kritika, ali uvek kad se kritikuju ono koji dobro i uspešno rade. Svi oni kritikuju Zlatibor sigurno je da njega dolaze i uvek mu se vraćaju. Ovako veliki projekti ne mogu biti realizovani bez podršle Vlade, a mi smo tu da pružimo punu podršku za razvoj turizma u Srbiji, rekao je Memić.

Tokom prezentacije nove vizije Zlatibora predstavljano je kako će izgledati produženi krak Gold gondole ka Pribojskoj banji i šta će sve biti uređano na vrhu Tornik.

 
05.12.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO