Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Najlepša slika Srbije danas stiže iz sela Osonica kod Ivanjice: Vasilije i njegova supruga imaju četvoro zlatne dece, a konačno će ove hladne zime dobiti svoj topao dom (FOTO)


Ivanjica – Sitno se odbrojava do zvaničnog početka najhladnijeg godišnjeg doba i dok se mnogi dvoume gde otići na skijanje i da li obnoviti zimsku garderobu, ima i onih kojima je jedina želja da njihov dom bude topao tokom ledenih dana. Sa tom mukom svaku noć je legao u krevet i Vasilije Bažalac iz ivanjičkog sela Osonica, otac četvoro dece.

- Radi se od jutra do mraka, ali opet troškovi su veliki pa nam je ta izolacija na kući stvarno bila veliki san, jer za to novac sami ne znam kad bi uspeli da skupimo, rekao je za RINU Vasilije.

Ali, dobri ljudi ni ovaj put nisu mirovali niti sedeli skrštenih ruku. Upoznat sa teškom situacijom ove porodice, predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, lično se angažovao da se pomogne Bažalcima. Ispred njihove kuće stigao je sav potreban materijal za izolaciju i uređenje njihovog doma.

- Stigla je zidna i podna keramika, laminat, staklena vuna, filc, sredstva za izolaciju vlage, glet, gips, lepak, jupol i drugo, ali i topla odeća i obuća za četvoro mališana. Mnogo nam ovo znači. Narednih dana ću moći da dovršim na kući sve da moja porodica ima siguran dom jer nismo ovo finansijski mogli da priuštimo. Zahvalio bih se predsedniku i svima koji su nam pomogli. –rekao je Bažalac.

Osmeh na licima roditelja, ali i mališana rekao je više od hiljadu reči. Dečica, još uvek mala, kao i sva deca najviše su se obradovali poklonima, a domaćin što će njegova porodica konačno siguran i topao krov nad glavom.

- Mi smo uvek tu za naše građane, pomažemo kad god i koliko god smo u mogućnosti. Kad vidim njihovu sreću i meni je onda srce puno, kratko je rekao Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

 


06.12.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO