Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle


U Petrovcu na Mlavi rano jutros registrovana su dva zemljotresa, a potres se osetio širom Srbije, prenosi Kurir.

Građani iz različitih delova Srbije su na društvenim mrežama odmah objavili da su osetili zemljotres. Sudeći prema njihovim objavama potres se osetio u Beogradu, Kragujevcu, oko Vrnjačke Banje, Velikog Gradišta...

Neki su naveli i da ih je zemljotres probudio.

"Probudi me nov i jači zemljotres u Oreškovici kod Petrovca na Mlavi oko 04.45 h. Kuća se baš ozbiljno zatresla i škripao nameštaj", objavio je jedan korisnik Fejsbuka.

"Zemljotres oko 4:46 u Beogradu. Probudila sam se slučajno minut pre toga, dobro je zaljuljalo krevet. Neprijatno jako", jedna je od objava na društvenoj mreži "X".

Oglasio se Seizmološki zavod

"Dana 07.12.2023 u 04.45 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.8 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Petrovac na Mlavi, 12km JI. Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na V-VI stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti", navodi se na zvaničnom sajtu.

Podsetimo, drugi zemljotres je, prema prvim informacijama, bio jačine 2,4 stepena po Rihteru.


07.12.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO