Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač


Mladi teniser Hamad Međedović izjavio je danas se posle uspeha na završenom Mastersu zahvaljuje svima koji su ga podržavali, kao i da mu je mnogo pomogao Novak Đoković, koji je, ističe, pokazao da je veći čovek nego teniser.

Međedović (20) je sezonu završio trijumfalno osvojivši završni Masters za mlađe kategorije do 21 godine, koji je održan u Džedi i okupio je najboljih osam na svetu.

Hamad je podigao pehar koji su nekoliko godina ranije osvajali Stefanos Cicipas, Janik Siner i Karlos Alkaraz. U finalu Mastersa “Nove generacije” Međedović je savladao Francuza Artura Filsa, 36. na ATP listi, sa 3:4 (6:8), 4:1, 4:2, 3:4 (9:11), 4:1 i postao prvi srpski teniser koji je osvojio ovo takmičenje, prenosi Tanjug.

U ovoj godini Međedović je osvojio čelendžer titule u Sekešfehervaru, Mathauzenu i Majorci. Igrao je i dva polufinala na turnirima iz serije 250 u Gštadu i Astani, pritom je i debitovao u Dejvis kup selekciji Srbije i ostvario pobedu.

Početkom godine bio je 255. na ATP listi, a danas je 112.

“Nakon ovog velikog uspeha želim svima vama koji ste me na bilo koji način podržavali i bodrili da se od srca zahvalim. Iako većina vas nije mogla biti na tribinama ipak ona topla ljudska briga i podrška dođe do svakoga i to kada je najpotrebnija”, rekao je on.

“Iako je uvek rizik pobrojati sve ljude i institucije koje su od mog početka bili tu kao podrška, kao pomoć i oslonac, koji su mi dali neprocenjive savete, kako one sportske tako i one, možda i važnije ljudske, želim posebnu zahvalnost uputiti mojim roditeljima, svojim sestrama, i mome bratu Ecu, kao i mnogobrojnoj široj porodici”, istakao je Međedović i dodao da neizmernu zahvalanost i poštovanje upućuje prvom treneru Edisu.

“Nakon toga velikom čoveku i treneru Boći, mome teniskom uzoru Novaku Đokoviću koji je veći čovek nego teniser, a onda možete zamisliti kakva je to gromada od čoveka kada je prvi reket sveta, mom sadašnjem timu sa kojim radim na čelu sa Viktorom Troickim čija mi saradnja dosta znači, a ujedno smo ostvarili i najbolje rezultate”, naveo je mladi teniser.

“Zahvalnost upućujem Teniskom savezu Srbije, Ministarstvu sporta Republike Srbije, gradskoj upravi Grada Novog Pazara kao i svim institucijama, privrednicima, dobrim ljudima koji su bili tu kada je bilo potrebno”, konstatovao je Međedović.

Istakao je da je svaki sportski uspeh utemeljen na upornim, iscrpljujućim treninzima i ličnom odricanju, pored neizbežnog talenta ili Božijeg dara.

“Svoju radost, sreću i uspeh delim sa svojim sugrađanima u Novom Pazaru, gde je moja duša, ali i u širokom krugu prijatelja, komšija i divnih ljudi koji su me prihvatili u Beogradu. Uspesi i radosti traju kratko, tako da odmah po povratku u Srbiju već su isplanirane nove pripreme i treninzi, pa nisam u prilici odgovoriti mnogobrojnim pozivima i željenim proslavama”, zaključio je Međedović.


07.12.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO