Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Spasio 40 života i zato je danas dobio posebnu povelju zahvalnosti: Grad Čačak proslavio svoj dan, na svečanoj sednici uručena pestižna priznanja za kolektive i pojedinice (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Grad na Moravi danas je proslavio svoj dan, a povodom 18. decembra održana je Svečana sednica Skupštine grada u sali Kulturnog centra. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović pozdravio je sve prisutne i čestitao laureatima dodajući da kroz njih pokazujemo ko smo i kakvi smo.

- Čestitam profesoru Vukašinu Spasoviću od srca i ukratko da kažem da je profesor čitavog svog radnog veka bitisao, boravio, radio i proizvodio ono što je najvažnije, a to su đaci, vodeći računa da svako dete ima zasluženu ocenu i da ima dopunsku nastavu i da ima pravo da se priprema za visoko školstvo. Takođe i čestitke i našem najstarijem i najuticajnijem nedeljniku Čačanskom glasu koji manje od jednog veka objektivno, pravovremeno i kvalitetno obaveštava sve građane koje žive u Čačku i Moravičkom okrugu, veliki broj dopisnika, fotografa, fotoreportera i uvek sa istinom za naše građane, rekao je Todorović.

Posebnu povelju zahvalnosti dobio je Nemanja Bogosavljević iz Mčajevaca koji je tokom ove godine spasio, ne manje od 40 života. Kada je samo pola minuta pre nego što će se most srušiti zaustavio autobus pun radnika iz Turkse.

- Iako se vratio iz Beograda sa porodicom da živi u svojim rodnim Mrčajevcima, on je na vreme u rano jutro 17. juna vide da će most na Moravi da se uruši. Mi smo godinama želeli, ali nikada nismo imali novca da ga obnovimo. On je video da autobus pun radnika, turskih državljana, koji su krenuli da grade Moravski koridor hoće da pređe preko mosta i zaustavio ga, spasivši i njih i nas od velike tragedije”, rekao je Todorović.

Još jedan dobitnik ovogodišnje Decembarske nagrade je Slobodan Vebel,bivši fudbaler Borca rođen 8.jula 1940.godine u Čačku.

Fudbalsku karijeru započeo je 50 .tih godina prošlog veka u juniorskom timu FK Borac. Selekciju crveno belih dečaka tada je predvodio slavni reprezentativac velike Jugoslavije Ivo Stevović,n akon toga naš nezaboravni profesor Živorad Stanković,a već 1958. godine sa nepunih 18 godina Vebel postaje član prvog tima. U toj ekipi, između ostalih, nastupali su Dragan Bojović Patak, Stanković , Pićo Nikolić, Mišo Grbović, Miro Vučićević, sve slavna imena čačanskog fudbala.
18.12.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO