Uništene i razlupane kajsije sedam dana pre berbe: Voćari iz podjeličkih sela i danas sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme (FOTO)     ·     Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·    


Autor: RINA.rs


Spasio 40 života i zato je danas dobio posebnu povelju zahvalnosti: Grad Čačak proslavio svoj dan, na svečanoj sednici uručena pestižna priznanja za kolektive i pojedinice (FOTO)(VIDEO)


Čačak - Grad na Moravi danas je proslavio svoj dan, a povodom 18. decembra održana je Svečana sednica Skupštine grada u sali Kulturnog centra. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović pozdravio je sve prisutne i čestitao laureatima dodajući da kroz njih pokazujemo ko smo i kakvi smo.

- Čestitam profesoru Vukašinu Spasoviću od srca i ukratko da kažem da je profesor čitavog svog radnog veka bitisao, boravio, radio i proizvodio ono što je najvažnije, a to su đaci, vodeći računa da svako dete ima zasluženu ocenu i da ima dopunsku nastavu i da ima pravo da se priprema za visoko školstvo. Takođe i čestitke i našem najstarijem i najuticajnijem nedeljniku Čačanskom glasu koji manje od jednog veka objektivno, pravovremeno i kvalitetno obaveštava sve građane koje žive u Čačku i Moravičkom okrugu, veliki broj dopisnika, fotografa, fotoreportera i uvek sa istinom za naše građane, rekao je Todorović.

Posebnu povelju zahvalnosti dobio je Nemanja Bogosavljević iz Mčajevaca koji je tokom ove godine spasio, ne manje od 40 života. Kada je samo pola minuta pre nego što će se most srušiti zaustavio autobus pun radnika iz Turkse.

- Iako se vratio iz Beograda sa porodicom da živi u svojim rodnim Mrčajevcima, on je na vreme u rano jutro 17. juna vide da će most na Moravi da se uruši. Mi smo godinama želeli, ali nikada nismo imali novca da ga obnovimo. On je video da autobus pun radnika, turskih državljana, koji su krenuli da grade Moravski koridor hoće da pređe preko mosta i zaustavio ga, spasivši i njih i nas od velike tragedije”, rekao je Todorović.

Još jedan dobitnik ovogodišnje Decembarske nagrade je Slobodan Vebel,bivši fudbaler Borca rođen 8.jula 1940.godine u Čačku.

Fudbalsku karijeru započeo je 50 .tih godina prošlog veka u juniorskom timu FK Borac. Selekciju crveno belih dečaka tada je predvodio slavni reprezentativac velike Jugoslavije Ivo Stevović,n akon toga naš nezaboravni profesor Živorad Stanković,a već 1958. godine sa nepunih 18 godina Vebel postaje član prvog tima. U toj ekipi, između ostalih, nastupali su Dragan Bojović Patak, Stanković , Pićo Nikolić, Mišo Grbović, Miro Vučićević, sve slavna imena čačanskog fudbala.
18.12.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO