Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·     Drama u Novom Pazaru: Devojčicu staru deset godina udario automobil, sa teškim povredama prebačena u bolnicu     ·    


Autor: RINA.rs


Gađali policiju ogromnim kamenjem: Ivković na konferneciji pokazao kamenice koje su koristili demonstranti u napadu, procesuirano 38 lica nakon nereda u Beogradu (FOTO)(VIDEO)


Beograd - Povodom nemilih događaja koji su se sinoć odigrali u Beogradu, na konferenciji za medije obratio se načelnik Uprave policije Ivica Ivković.

- Nasilni demonstranti su u periodu od 18.55 do 21.50 vršili napade na policajce i objekte. Policija nije nikoga napala, tri sata se suzdržavala od intervencije da bi na kraju postupila prema zakonu, i to u cilju odbijanja napada i zaštite objekta od javnog značaja, rekao je Ivković.

On je dodao da je tokom napada demonstranata povređeno osam policijskih službenika i da su prilikom napada koristili krupno kamenje, pokazavši čak i fotografije.

- Jedan policijski službenik zadobio je tom prilikom i teške telesne povrede i danas će biti upućen na hitnu hiruršku intervenciju. Ovim putem bih hteo da se zahvalim svim polcijskim službenicima koji su sinoć pokazali veliku hrabrost i požrtvovanost u poslu, istakao je Ivković.

Nakon nereda procesuirano je 38 lica zbog pozivanja na nasilno ponašanje i zbog nasilnog rušenja ustavnog poretka. Ivković je istakao da se danas nastavlja sa identifikacijom i da će najverovatnije biti još hapšenja.

- Znamo i da su za danas najavljena okupljanja, zato želim da apelujem na sve građane da se suzdrže od bilo kakvog nasilja, napada na policiju i rušenja objekata. Bilo kakvo nasilje i blokada saobraćajnica neće biti tolerisani, istakao je Ivković.
25.12.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO