Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Gađali policiju ogromnim kamenjem: Ivković na konferneciji pokazao kamenice koje su koristili demonstranti u napadu, procesuirano 38 lica nakon nereda u Beogradu (FOTO)(VIDEO)


Beograd - Povodom nemilih događaja koji su se sinoć odigrali u Beogradu, na konferenciji za medije obratio se načelnik Uprave policije Ivica Ivković.

- Nasilni demonstranti su u periodu od 18.55 do 21.50 vršili napade na policajce i objekte. Policija nije nikoga napala, tri sata se suzdržavala od intervencije da bi na kraju postupila prema zakonu, i to u cilju odbijanja napada i zaštite objekta od javnog značaja, rekao je Ivković.

On je dodao da je tokom napada demonstranata povređeno osam policijskih službenika i da su prilikom napada koristili krupno kamenje, pokazavši čak i fotografije.

- Jedan policijski službenik zadobio je tom prilikom i teške telesne povrede i danas će biti upućen na hitnu hiruršku intervenciju. Ovim putem bih hteo da se zahvalim svim polcijskim službenicima koji su sinoć pokazali veliku hrabrost i požrtvovanost u poslu, istakao je Ivković.

Nakon nereda procesuirano je 38 lica zbog pozivanja na nasilno ponašanje i zbog nasilnog rušenja ustavnog poretka. Ivković je istakao da se danas nastavlja sa identifikacijom i da će najverovatnije biti još hapšenja.

- Znamo i da su za danas najavljena okupljanja, zato želim da apelujem na sve građane da se suzdrže od bilo kakvog nasilja, napada na policiju i rušenja objekata. Bilo kakvo nasilje i blokada saobraćajnica neće biti tolerisani, istakao je Ivković.
25.12.2023.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO