Vrane pamte lica ljudi i može se desiti da ponove svoj "napad": Dragiša je poznavalac ptica i otkriva - zašto napadaju baš u maju i ima li razloga za strah     ·     Preminuo muzičar Toni Montano     ·     Obelelo dvorište usred proleća za samo par minuta: Jak grad potukao sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca, voćari sa strahom čekaju da oluja stane i obiđu zasade (VIDEO)     ·     Obećali joj posao, ukoliko im da novac: Uhapšena dva muškarca zbog krivičnog dela prevara, od žene uzeli blizu dve hiljade evra     ·     Šok prilikom izvođenja gradjevinskih radova u Kragujevcu: Pronađena velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava, na lice mesta odmah stigla vojska a potom su uništene bombe i granate     ·     Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·    


Autor: RINA.rs


Veličanstvena zimska idila, a cene minimalne: Jabuka je nekadašnji dragulj ski-turizma u Jugoslaviji a danas zaboravljena (FOTO)


Prijepolje - Kopaonik i Zlatibor svakako su sada najpopularnija skijališta u Srbiji, a pre samo nekoliko decenija na samoj granici između Srbije i Crne Gore na Jabuci se nalazi se skijalište koje je bilo poznato širom bivše Jugoslavije. Sada je tokom zimskih meseci skoro prazno, ali ipak roditelji koji pamte zlatno doba ovog mesta rado dovode svoju decu kako bi ovde naučila da skijaju.

- Jabuka pod snegom izgleda veličanstveno, prava je šteta što se ovde ništa ne ulaže jer bi mogla biti fenomenalna turistička lokacija. Sada na mestu gde su mnogi učili da skijaju, svraćaju samo oni koji za mesto znaju, a to su mahom Prijepoljci”, kaže za RINU Milan iz Prijepolja.

Od žičare i skijališta nema ni traga, a hotel je zatvoren. Biser Jugoslavije sada posećuju samo oni „sa plićim džepom”. U krugu radi samo obližnji restoran, gde još uvek čaj može da se popije za manje od 100 dinara.

- Ko nema novca da isfinansira Kopaonik ili Zlatibor, ovde je idelano mesto da uživa u snegu i skijanju za malo novca. Smeštaj je moguć u pojedinim privatnm vikendicama, restoran je odličan, a cene su izuzteno povoljne. Za jednu crvenu možete i da ručate”, dodaju Prijepoljci.

Turistički centar „Jabuka” se nalazi na istoimenom planinskom prevoju, udaljeno oko 15 kilometara od Prijepolja na putnom pravcu prema Pljevljima.


28.12.2023.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO