Mala, ali jako opasna - meštani strepeli od poplava: Uređuje se korito reke Despotovice a uz njene obale grade pešačke i biciklističke staze, sjane vesti iz Gornjeg Milanovca (FOTO)     ·     Upao u prodavnicu i ukrao cigarete u vrednosti preko 200.000 dinara: Uhapšen muškarac iz okoline Valjeva zbog teške krađe     ·     Neverovatna situacija u Kraljevu: Mladić ušao naoružan u restoran, policija ga odmah pretresla i privela u stanicu     ·     Prebijen profesor jer je pritekao u pomoć mladićima koji su se potukli     ·     Najveće atrakcije i kulturno-istorijsko bogatsvo na samo par klikova: Unapređuje se turistička infrastruktura u Čačku, hoteli dobili savremene interaktivne table (FOTO)     ·     Danas je Međunarodni dan porodice     ·     Turistička organizacija Čačka dodelila interaktivne table hotelima u Čačku     ·     Muškarac ubio suprugu, pa počinio samoubistvo     ·     Trampov privatni avion udario u parkiranu letilicu     ·     Radi se od jutra do mraka, ali nema odustajanjna: Strizovići iz Brđana su domaćini za primer, imaju 22 krave i bave se proizvodnjom mleka (FOTO)     ·     Nesreća na motoru je zauvek promenila njegov život: Milan i njegovi prijatelji imaju snažnu poruku za mlade - na maturu idite bez automobila i ne pijte dok vozite (FOTO)     ·     Predsednik Srbije putuje u Kotor na Samitu lidera Zapadnog Balkana: Odlaganja sednice UN o Srebernici za 22. maj     ·    


Autor: RINA.rs


Zatvorenici velikog srca: Osuđenici iz Zaječara pomogli da sa sredi kuća devetočlane porodice, ovo nije prvi put da pokažu svoju humanost (FOTO)


Zaječar - Zaposleni i osuđenici Okružnog zatvora u Zaječaru učestvovali su u sređivanju kuće porodice sa sedmoro maloletne dece kojoj je požar uništio dom i uručili su im pakete sa hranom, hemijskim sredstvima i garderobom. Zaposleni u OZ Zaječar odlučili su da pomognu ovoj porodici, a ovoj humanoj akciji priključila su se i sedmorica osuđenika koji kaznu izdržavaju u poluotvorenom odeljenju zavoda.

- Svi zajedno, u saradnji sa Crvenim krstom iz Zaječara, posetili su kuću, kako bi je što više očistili i olakšali u konačnom povratak porodice. Osuđenici su se, takođe, odrekli svojih suvih obroka i prosledili ih članovima ove porodici kojoj je potrebna sva moguća pomoć – garderoba, obuća, nameštaj, novac, građevinski materijal, prozori, vrata, potvrdjeno je za agenciju RINA.

Medjutim, ovo nije prvi put da osudjena lica pokažu svoju humanost. Ranije su u zavodskoj kuhinji pripremali obroke za decu ometenu u razvoju budući da su ranije stekli sertifikate za pekare tokom izdržavanja kazne zatvora u OZ Zaječar.

Osuđena lica više zavoda su u proteklih nekoliko godina donirala novac za lečenje bolesne dece, kupovine medicinskih pomagala i ishranu korisnika u dečijim svratištima, a učestvovali su i u obezbeđivanju nasipa na Savi kod Šapca u velikim majskim poplavama koje su pogodile Srbiju 2014. godine.


24.01.2024.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO