Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Neću više spavati na podu, suze radosnice na licu majke koja sama sa decom živi u podrumu: Niko nije ostao imun na muke Jelene iz Čačka, dobila stalno zaposlenje i krov nad glavom(FOTO)(VIDEO)


Čačak - Potresna priča o samohranoj majci Jeleni, koja sa svoje četvoro maloletne dece već godinama živi u podrumu jedne zgrade u Čačku, obišla je Srbiju i region. Retko ko je mogao da ostane imun na teško puštene suze majke herione koja se bori za svoju nejač, pa su se nakon što se priča pojavila u medijima mnogi javili da pomognu.

Za nekoliko dana pristigla je pomoć u novcu i materijlnim stvarima, pa je ova žena koja krvavi dinar zarađuje u nadnici od marta do decembra, ostala zatečena tolikom dobrotom.


- Nisam želela da se žalim, borim se za moju decu kako mogu i kako moram, ali eto čulo se za moju muku i sad sam i na svom primeru videla koliko ima dobrih i divnih ljudi. Zauvek ću biti zahvalna svima koji su nam ovih dana donosili hranu i stvari, i onima koji su i iz drugih gradova, pa čak i iz inostranstva uplaćivali novac na račun. Nemam reči kojima bih mogla dovoljno puta da im kažem hvala, rekla je za agenciju RINA sa očima punih suza ali ovaj put radosnica, ova hrabra majka.


Ipak, pozitivna lavina koja je pokrenuta, sa ljudima dobrog srca koji su Jeleni pomagali u novcu i hrani nije se tu završila. Na vrata trošnog podruma lično je pokucao i došao i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je doneo vesti za koje se Jelena nije nadala da će ikada čuti. Naime, gradonačelnik Todorović je u kontaktu sa lokalnim privrednicima, obezbedio ovoj samohranoj majci posao a već za desetak dana, njena porodica preseliće su u stan, veličine nešto više od 80 metara kvadratnih.

- Četvoro dece, od osam do 13 godina, tri devojčice i dečak sa svojom majkom već osam godina žive u malom podrumskom delu, u iznajmljenom prostoru. Kada smo saznali za ovu porodicu, u proteklih sedam dana, lokalna vlast se bavila kako da iznađe rešenje da im život učini lakšim i srećnijim, rekao je Todorović.


Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već naredne nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama.

- Nadam se da će imati oko 55.000 dinara platu i zajedno sa 33 hiljade dinara koje mesečno dobija od Centra za socijalni rad, u narednom periodu će moći kvalitetnije da živi, nego do sada, dodao je.

Takođe, ono što je ovoj porodici najbitnije, rešeno im je privremeno stambeno pitanje, jer će u narednih dve do tri godine, živeti u stanu od 82 metra kvadratna, čiji će zakup plaćati domaći privrednici.

- Planirano je da Gradska uprava tokom tog perioda iznaći trajno rešenje za Jelenino stambeno pitanje. Svakako, od sledeće nedelje počinje novi život za ovu hrabru majku i njenu decu, rekao je prvi čovek Čačka.

Jelena, nakon današnje posete, nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje, rekavši da je san njene dece bio da imaju svoju sobu u kojoj mogu da im dolaze drugari.

- Beskrajno sam zahvalna gradonačelniku i svima koji su pomogli da moja deca imaju normalan život i srećno detinjstvo. Sada će moja deca imati dovoljno mesta za učenje, za druženje za jelo. Napokon ćemo moći svi da budemo za jednim stolom, a i ja više neću spavati na podu, skromno je zaključila Jelena.


10.02.2024.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO