Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Sve krcato za Sretenje, na Tari se traži mesto više: Srpska planina rezervisana pred praznike, cena apartmana od 40 do 60 evra


Bajina Bašta - Neposredno pre državni praznik Sretenje svi smeštajni kapaciteti u Bajinoj Bašti su popunjeni skoro sto odsto. Prepoznata kao odlična destinacija za porodični odmor planina Tara ponovo je privukla veliki broj gostiju, a nepisano je pravilo da oni koji jednom dođu uvek se vraćaju. Povoljne cene za svačiji džep, ono je što takođe privlači posetioce.


Hoteli VU “Tara“ sa glavnim objektom „Omorika“ i ove godine su prepoznati od strane turista kao mesto koje pruže odlične uslove za boravak. Mesta ima jedino u hotelu „Beli bor“ gde cena polupansiona iznosi 5100 din uz mogućnost besplatnog korišćenja bazena, saune i teretane u "Omorici". Cena je izražena po osobi na dnevnom nivou, rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara - Drina.


On dodaje da cene za pojedine kategorije privatnih smeštajnih jedinica na Tari variraju u zavisnosti od tipa i u znatnoj meri su korigovane u smislu smanjenja u odnosu na novogodišnje praznike. Najam apartmana iznosi od 40 do 60 evra. Cena vikendica za izdavanje je bazirana na dnevnom najmu i iznosi od 50 do 120 evra za luksuzniji smeštaj sa pratećim sadržajima, đakuzijem i saunom.


Dolaskom u Bajinu Baštu i na Taru očekuju vas brojne mogućnosti za aktivan odmor poput planinarenja, biciklističkih tura, vožnji kvadova, izleta do atraktivnih vidikovaca Nacionalnog parka Tara i još mnogo toga. Tokom prazničnih dana posvećenih Danu državnosti u Bajinoj Bašti su zakazana primerena dešavanja iz oblasti kulture koja takođe mogu biti zanimljiva posetiocima destinacije Tara Drina Bajina Bašta.


Za sve informacije o aktivnostima i dostupnim sadržajima tokom praznika pozovite ili posetite Turistički info centar Bajina Bašta koji radi svaki dan.


12.02.2024.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO