Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)


Kragujevac - Jana Pavlović iz sela Gornje Jarušice kod Kragujevca, za šest godina takmičenja pet puta se popela na svetski tron, pet puta na evropski i osam puta na balkanski presto i to sa zlatom u rukama. Za njene podvige čuo je ceo svet, a ona i dalje neumorno trenira. Medjutim ovo je tek početak jedne blistave i neverovatne karijere.

- Treninzi su jako iscrpni, ali me treneri motivišu da nastavim i da ne odustanem. Zavolela sam karate, jer mi se svidelo kako oni rade te tehnike u ovoj veštini i to me je privuklo. Iako idem u školu, uspevam da izdržim ovaj tempo i ne želim da odustanem - kazala je Jana za agenciju RINA.

Ona iako mlada, sa ponosom nosi crni pojas oko struka osvojen sa sedam godina, a iz svoje osnovne škole gde pohadja treći razred donosi isključivo petice.

- Do sada sam osvojila jedanaest pehara i preko 240 medalja u raznim takmičenjima. Prvu i najdražu zlatnu medalju sam osvojila u Kruševcu gde je ujedno bilo i moje prvo takmičenje, takodje draga mi je i medalja sa Svetskog prvenstva u Makedoniji, kaže mala šampionka. 

Medjutim, za hrabru Janu sada predstoji jedan veliki izazov, a to je Svetsko prvenstvo u Japanu, za šta se ova mlada Kragujevčanka uveliko sprema.

- Iza nje je veliko odricanje, oprobala se u raznim sportovima, ali je karate njena ljubav na prvi pogled i tu je dala najbolje rezultate. Ono što je najzanimljivije je što niko nije hteo da je primi pre šest godine na upis u karate, smatrajući da tek sa šest godina mogu da razumeju pravila, KK Kragujevac je prepoznao njene kvalitete i upisao je sa četiri ipo godine, što se kasnije pokazalo kao ispravno - pričaju Janini roditelji.

A klub koji je ovu šampionku oberučke prihvatio je Karate Klub Kragujevac, koji je do sada iznedrio mnoge takmičare koji su postali ozboljni borci na svetskom nivou.

- Klub postoji od 1995. godine, gde je prošlo bezbroj učenika i polaznika. Za svo ovo vreme klub nastoji da svo stečeno znanje usmeri na na mladež, da ih usmerimo na sport i da se ta deca razvijaju u pravom smeru. Sport je jedini način života koji mladi bi trebalo da praktikuju, naročito karate jer je to veština koja vas sprema za život - ističu Janini treneri Pavelina i Dušan.


24.02.2024.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO