Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Vatra kod Bajine Bašte stavljena pod kontrolom: Sve raspoložive snage na terenu, u selu Rasište u toku je dogašivanje


Bajina Bašta - Veliki šumski požar koji je izbio jutros na teritoriji sela Rasište kod Bajine Bašte zahvaljujući hrabrim vatrogascima, konačno je stavljen pod kontrolu.

Na terenu su vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica. U pomoć su im pritekle kolege iz Nacionalnog parka Tara i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bajine Bašte.

- Teren je veoma nepristupačan pa je gašenje bilo otežano, a dodatni problem pravio je jak vetar. Požar je sada stavljen pod kontrolu i to zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca, koji su me izvestili da su uprkos teškom terenu, uspeli da požar lokalizuju u suprotnom, požar bi bio mnogo većih razmera jer su u pitanju četinari, kazala je za RINU Vesna Đurić, predsednica opštine Bajina Bašta.

Ona dodaje da je do požara najverovatnije došlo zbog spajanja žica na banderama usled jakog vetra što je izazvalo njihovo varničenje.

- Ipak tačne podatke o uzroku požara imaćemo kada akcija gašenja bude u potpunosti završena, najvažnije je da nema ugroženih ljudi i domaćinstava”, kazala je Đurić.


01.04.2024.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO