Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Asfaltiran put u pribojskom naselju Gornji Rabrenovac


Priboj – Akcija asfaltiranja saobraćajnica u opštini Priboj se nastavlja. U prigradskom naselju Gornji Rabrenovac asfltirana vrlo zahtevna deonica od 800 metara, koja vodi do porodičnih imanja i prolazi pored mesnog groblja. Sredstva je obezbedila država, a radove na vrlo izazovnoj trasi, izveli su neimari „Novi Pazar puta”.

Nekada je to bio samo uzak seoski put, više nalik na sokak, a zbog uspona i kanala, koji su ga presecali, teško se njime kretalo. A moralo se, jer je to bila jedina veza do imanja, porodičnih domaćinstava i mesnog groblja. Zahvaljujući državi Srbiji i ljudima dobre volje, danas je to moderna saobraćajnica. Makadam je zamenila asfaltna traka, koja vraća veru u život i bolje dane u ovaj kraj.

Trasa puta je širine pet metara, asfaltna traka je tri metra, bankine sa strane po jedan metar. Prokopani su odvodni kanali, rešena i dva propusta, urediće se i proširenja sa strane gde to bude moguće, a zbog strmine, na pojedinim delovima puta, biće neophodna i zaštitna ograda.


03.04.2024.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO