Vrane pamte lica ljudi i može se desiti da ponove svoj "napad": Dragiša je poznavalac ptica i otkriva - zašto napadaju baš u maju i ima li razloga za strah     ·     Preminuo muzičar Toni Montano     ·     Obelelo dvorište usred proleća za samo par minuta: Jak grad potukao sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca, voćari sa strahom čekaju da oluja stane i obiđu zasade (VIDEO)     ·     Obećali joj posao, ukoliko im da novac: Uhapšena dva muškarca zbog krivičnog dela prevara, od žene uzeli blizu dve hiljade evra     ·     Šok prilikom izvođenja gradjevinskih radova u Kragujevcu: Pronađena velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava, na lice mesta odmah stigla vojska a potom su uništene bombe i granate     ·     Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·    


Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova


Lučani - Većnici opštine Lučani su održali 58. sednicu na kojoj su razmatrali i usvojili brojne izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova.

U okviru izveštaja o radu javnog komunalnog preduzeća „Komunalac” Lučani, direktor Milomir Bešević je istakao da je kreditno zaduženje od 30 miliona svedeno na oko 20 miliona dinara, kao i da je potrebno iz budžeta dodatno izdvojiti preko četiri miliona dinara za neophodni polovni bager i kamion Vomu. Ovo preduzeće je planiralo i ubrzavanje postupka baždarenja svih vodomera kao i nabavku novih. U toku je i revizija projekta za revitalizaciju vodovodnog magistralnog voda Lučani - Puhovo kao i vodovod za naseljeno mesto Lučani za čiju realizaciju će biti neophodno oko 360 miliona dinara.

Opštinsko veće je prihvatilo i izveštaj o radu PU „Naša radost” Lučani u kome se navodi da je u ovu ustanovu smešteno 538 dece u 24 vaspitne i jaslene grupe. Oko 300 dece je smešteno u zgradi u Lučanima, oko 200 u Guči i oko četrdesetak u seoskim ustanovama. Sve grupe su prekobrojne sa decom o kojima brine 64 zaposlena lica u predškolskoj ustanovi. Na čekanju za smeštaj u ustanovu je još oko četrdesetoro dece, najviše u Lučanima.

U okviru izveštaja Centra za socijalni rad se navodi da je ukupan broj korisnika usluga preko 1600 građana, dakle u odnosu na procenjen broj stanovnika, udeo korisnika socijalnih usluga je 9,37 odsto. Prema izveštaju Centra, poslednjih godina u ovoj sredini je pojačan problem zbrinjavanja starijih korisnika, kao i porodično i maloletničko nasilje. Socijalno stanovanje Centar je organizovao u dva stambena objekta sa 20 korisnika u Lučanima. Narodnu kuhinju koristi 150 lica.

U nastavku sednice, usvojen je i izveštaj o radu Turističke organizacije Regije Zapadne Srbije, zatim izveštaj Međuopštinskog istorijskog arhiva kao i izveštaj o radu Crvenog krsta Lučani za prethodnu godinu.


15.04.2024.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO