Uništene i razlupane kajsije sedam dana pre berbe: Voćari iz podjeličkih sela i danas sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme (FOTO)     ·     Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·    


Autor: RINA.rs


Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)


Čačak - Nakon jakog nevremena teška situacija u Novom Pazaru i Užicu, izazvana izlivanjem reka i bujičnih potoka, se konačno stabilizuje. Sve nadležne ekipe su već satima na terenu i radi se na sanaciji pričinjene štete.

- Najviše padavina je palo u Novom Pazaru i okolini, stoga je došlo do izlivanja reka čiji je vodostaj sada u opadanju. U ovaj grad su uložena ogromna sredstva za infrastrukturne radove, koji kada budu zaršeni Novi Pazar će biti potpuno zaštićen od poplava, rekao je za RINU Goran Puzović direktor Srbijavoda.

On ističe da je uz ljudstvo i sva raspoloživa mehanizacija u ovom trenutku poslata na kritične tačke pogođene jučerašnjim nevremenom.

- Sada je sve pod kontrolom, činimo sve što je u našoj moći da predupredimo izlivanje reka i sve probleme koji mogu da se pojave. Ono što je takođe važno jeste da su svi vodotokovi velikih reka u normalnim granicama, nema opsanosti od izlivanja, istakao je Puzović.

On dodaje da su sve vreme 24 sata devno u komunikaciji sa Sekorima za varedne situacije u ugroženim lokalnim samoupravama.

 


22.05.2024.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO