Uništene i razlupane kajsije sedam dana pre berbe: Voćari iz podjeličkih sela i danas sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme (FOTO)     ·     Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·    


Autor: RINA.rs


Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)


Novi Pazar - Nakon prestanka padavina, kiša koja je opet počela da pada zabrinula je građane. Vodostaji nubujalih reka trenutno su pod kontrolom, a u Gradskom štabu za vanredne situacije stanje se prati iz minuta u minut.

- Čiste se ulice, radi se na pročišćvanju odvoda kako ne bi došlo do ponovnog izlivanja. Ekipe su sve vreme na terenu, čini se sve da se preduprede moguće poplave. U sanciju šteta od poplava uključena je i teška mehanizacija, koja je upućena na kritične tačke, kažu za RINU u Gradskom štabu za varedne situacije.

Iako su reke za sada u svojim koritima, meštani ipak strahuju od novih padavina i mogućih problema.

- Čitavu noć oka nismo sklopili, mirniji smo kad kiša ne pada, a ovako kad pljušti svaki minut strepimo da se reke ne izliju ponovo. Putevi su dosta oštećeni u poplavama, vodena bujica nosila je pred sobom. Srećni smo samo što nema ljudskih žrtava, kažu građani.

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su evakuisali tri lica, od kojih su dve osobe bile zarobljene u automobilu, a jedna u stambenom objektu.


22.05.2024.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO