Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·     Drama u Novom Pazaru: Devojčicu staru deset godina udario automobil, sa teškim povredama prebačena u bolnicu     ·    


Autor: RINA.rs


Plata 1.000 evra, a prva isporuka ugovorena za oktobar sledeće godine: Ovo su detalji sa lica mesta gde niče još jedan nemački gigant, danas se u Preljini postavlja kamen temeljac za izgradnju fabrike (FOTO)


Čačak - Danas je veliki dan za Čačak jer se u Preljini postavlja kamen temeljac za izgradnju velike nemačke fabrike PWO koja posluje u sektoru metalske industrije i poseduje pogone za proizvodnju delova za automobilsku industriju u Nemačkoj i Češkoj, a nalaziće se u industrijskoj zoni u Preljini.

Prva serijska proizvodnja i isporuke potpisane su za oktobar 2025. godine, a nekoliko serijskih porudžbina za svetske kompanije već su ugovorene.

Plac i fabrika prostiraće se na 100 000 kvadratnih metara i u prvom naletu već naredne godine zaposliće 500 radnika, čija prosečna plata će se kretati oko 1 000 evra. Nakon toga sledei zaposlenje još 300 radnika. Osamdeset procenata zaposlenih činiće visokoobrazovani ljudi. 

- Čačak ima veliki broj radnika i izuzetnih majstora metalske struke, zahvaljujući i činjenici da u ovom gradu postoji Mašinska škola, Tehnički fakultet. Za rad fabrike pored škola biće uključene i lokalne kompanije, mašinske radionice i dobavljači. Ovaj gigant poznat je u svetu i po društveno-odgovornom radu, ali i velikoj pažnji koju posvećuje ekologiji, rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Na ceremoniji polaganja kamena temeljca pored visokog državnika prisustvovaće Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, ambasador Nemačke u Srbiji, Karlo Lazarinij, generalni direktor PWO grupe.
28.05.2024.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO