Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·     Drama u Novom Pazaru: Devojčicu staru deset godina udario automobil, sa teškim povredama prebačena u bolnicu     ·    


Autor: RINA.rs


Grme trubači kroz centar Čačka: Ovako Srspka napredna stranka slavi ubedljivu pobedu na lokalnim izborima, osvojili preko 50 odsto glasova (FOTO) (VIDEO)


Čačak – Nosilac izborne liste Aleksandar Vučić – Čačak sutra, Milun Todorović, proglasio je ubedljivu pobedu na lokalnim izborima u Čačku. Prema prvim preliminiarnim rezultatima lista okupljena oko Srspke napredne stranke osvojila je 53.33 odsto glasova ili 41 mandat, Ivan Ćalović 14.67 ili 10 mandata, Probudimo Čačak 13.37 takođe 10 mandata, Čačak protiv nasilja 6.67 ili pet mandata, Dveri 5.3 i četiri mandata, Svi za Čačak 5.33 takođe četiri mandata, Ruska stranka 1.33 ili jedan mandat.

- Želim da se zhvalim svim građanima što su pokazali da je Čačak jedan demokratski grad, današnji izbori prošli su bez bilo kakvih većih problema. Takođe, želim da se zahvalim svim našim koalicionim partnerima, ovo je ubedljiva pobeda svih nas, a građani su pokazali da vide i poštuju sve ono što mi na čelu sa predsednikom Vučićem i Vladom Srbije radimo za njihovo bolje sutra i njihove dece, rekao je za RINU Miln Todorović, nosilac liste.

On je dodao da će večeras proslaviti pobedu kako dolikuje, uz trubače, ali da već od sutra nastavljaju tamo gde su stali da rade u interesu svih svojih građana.

- Mi smo ovde zbog njih, mnogo smo radili i uradili u proteklom periodu, ali ta praksa se već od sutra nastavlja. Idemo istim i još jačim tempom da ostvarimo sve ono što smo planirali i obećali. Tu smo za sve  naše građane naravno, nebitno je za koga su glasali i da li su uopšte izašli na izbore, istakao je Todorović.

Lista okupljena oko Srpske napredne stranke ostvarila je ubedljivu pobedu u svim opštinama i gradovima u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu u kojima su se danas održavali lokalni izbori.

Zvanične rezultate glasanja objaviće Izborne komisije.

 


02.06.2024.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO