Uništene i razlupane kajsije sedam dana pre berbe: Voćari iz podjeličkih sela i danas sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme (FOTO)     ·     Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·    


Autor: RINA.rs


Narodu lakše da kuka i da se žali, nego da radi pa su im drugi krivi: Evo šta Čačani kažu nakon završenih lokalnih izbora, svi su složni samo u jednom - danas se u gradu na Moravi živi bolje nego pre deset godina (VIDEO)


Čačak – Lokalni izbori održani su u nedelju i u Čačku, većinu glasova osvojila je Srspka napredna stranka i 40 mandata u gradskoj Skupštini, dok je opoziciji raspoređenoj na šest lista ostalo da raspodeli preostalih 35 mandata. Ono što je takođe ostavilo jak utisak jeste manja izlaznost u odnosu na prošle lokalne izbore u gradu na Moravi.

- Ja sam apolitičan, ali izašao sam na izbore. Rezultati su zadovoljavajući, bitno je samo da se ljudi dogovaraju, da misle na građane i da bude mir u našem gradu. Od svađanja i prepucavanja mi ništa nećemo dobiti, kaže jedan od Čačana kog smo zatekli na novoj pešačkoj zoni u centru grada.

Dok su jedni svoj glas dali Srpskoj naprednoj stranci, drugi su zaokružili jednu od opozicionih lista. Ipak i jedni i drugi u većini slučajeva se slažu da se danas živi bolje, nego pre 12 godina. Neki nisu želeli pred kameru, ali ipak su rekli svoje mišljenje.

- Narod je rekao svoje, nema tu dileme, pobeda je zaslužena i mogla je biti još ubedljivija. Vidim da je opozicija sada dobila ta neka mala krila jer su i oni osvojili deo glasova u odnosu na prošle izbore. Ali, nije isto voditi grad i biti aktivan na društevnim mrežama. To će se tek videti, mnogi hoće u politiku da se kao bore za građane, a ustvari se i oni se bore za svoju fotelju. Videćemo sve naredne četiri godine, ono što smo do sada videli za to smo i glasali. Čačak je sada mnogi bolji grad za život, kaže drugi sugrađanin.

Pojedini su opoziciji zamerili što nisu bili složni, i što je kako kažu, vidno da im je bitniji individualni od kolektivnog interesa. Ipak, sudeći prema izjašnjavanjima lidera sa opozicionih listi oni su zadovoljni dobijenom podrškom i spremni su da se narednih meseci u odborničkim klupama bore za vlast.

- Naš narod je navikao više da kuka, nego da radi. To je najveći problem, kad to shvatimo svima će nam biti bolje. Ko hoće da radi, može lepo da živi, ko neće nek nastavi da kuka, nikakvi izbori niti politačar mu neće moći pomoći, zaključuju Čačani.


04.06.2024.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO