Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Најмлађи мајстор у Србији ништа не препушта случају: Данило из Злaкусе у кућицу коју је сам направио унео намештај и довео струју (ФОТО)(ВИДЕО)


Ужице –  У дворишту Петронијевића  у селу Злакуса код Ужица налази се неколико кућа, али једна мала, плава, изграђена од дрвета ипак је омиљена. Њу је за време ванредног стања,  Данило направио сам, иако још увек није напунио  11 година. Сада је то место у ком дочекује своје другаре, а иако мала довољна је да се у њу сместе три дечака. Најмлађи мајстор у Србији ништа није препустио случају, па је своју грађевину опремио  намештајем, али и струјом.

„Нисам желео да само овако стоји, већ заиста да нам служи. Унутра сам ставио део угаоне гарнитуре, дрвени сточић који сам лично направио и офарбао, а на зид полицу на којој нам стоје аутићи. То нам је сада омиљено место за играње, а ја сам још поноснији јер сам то направио сам са својих десет прстију. Спровели смо продужни кабл и струју, па овде можемо да читамо или пунимо телефон“, рекао је Данило за РИНУ.

Месец  ипо дана мали Данило градио је своју кућу. Највећу подршку имао је од деде, који му је помогао у набавци материјала, а све остало једанаестогодишњи дечак радио је сам.

„Имамо трговинску радњу и за време короне, било је много посла. Нико није могао да се бави тим његовим хобијем, ја сам чак у једном тренутку рекла да ће цела та кућа да му се сруши, јер нисам очекивала да тако мали, сам може то да направи. Међутим, кад је све то завршио видели смо да је успео у својој намери и да је кућа изузетно стабилна и одлично направљена.  Поносни смо на њега, на стрпљење и труд који му није било тешко да уложи, како би остварио свију замисао“, каже Данилова мајка Јасмина.

Љубав према грађевини мали мајстор из Злакуисе гаји од малих ногу, све је почело са слагањем лего коцки, а наставило са помагањем мајсторима који су радили у дворишту Петронијевића. Још увек не зна шта жели да буде кад порасте, али је сигурно да овај дечак има златне руке и неспоран таленат.

„Ништа ми није било тешко, на изградњу кућице сам дневно остављао и по неколико сати. Иако је мама рекла да ће се срушити, ја сам знао да неће. Био сам уверен да радим како треба. Желео бих да следеће што направим буде неки још већи објекат, можда чак и на два спрата“, открио је Данило.

РИНА


12.06.2020.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO