Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Вучић отворио фабрику Форверк у Прељини: Нема поршеа без радника из Чачка, урадили смо аутопут и добили поузданог немачког инвеститора


Чачак – Председник Србије, Александар Вучић, обишао је производне погоне „Форверка“ у Прељини код Чачка. То је највећа немачка инвестиција у граду на Морави у последњих 50 година, а радна места добиће 1.000 људи. Из Чачка ће се у свет извозити делови за реномиране произвођаче аутомобила, а планиран профит од извоза за прву годину је око 10 милиона евра.

„Данас је веома важан и велики дан, за историју Чачка и целу западну Србију. Челници Форверка су рекли да ће размислити о Чачку, ако буде изграђен ауто-пут и ми смо то испунили. Једнако важно је то што су већ запослили 175 људи и што ће запослити преко хиљаду Чачана.То показује да млади овде имају будућност, можемо да позовемо све људе који су отишли да се врате у свој родни град и родна села. Србија се постарала да ову велику немачку компанију, доведе у овај град. Наш интерес је да фабрика буде овде, јер кад видимо моћне аутомобиле, да кажемо да тога не би било без радника у Чачку. И то цео свет би требало да зна, да се сви ти делови за порше производе у срцу Србије. Очекујем још немачких инвеститора, они су сигурни и поуздани партнери, не остају неколико година, већ деценијама. Долазак Форверка је за све нас велики признање. Чачак постаје чвориште западне Србије, место привредног развоја и одлично место за живот”, изјавио је председник Србије Александар Вучић. 

Извршни директор „Форверка” Јирген Милер сматра да је фабрика на изузетној локацији. „За сат времена смо на аеродрому и то је оно што је допринело нашој одлуци да овде отворимо своје погоне. Чачак је одличан избор поносни смо што смо за 18 месеци цео овај простор привели намени. Успели смо да уградимо савремене машине, које ће производити ауто делове, које ћемо извозити у цео свет. Цела инвестиција вредна је око 60 милиона евра, а биће уложено још новца. Изузетно смо поносни за све што смо до сада урадили, имамо одличне предуслове и трудићемо се максимално да их искористимо”, рекао је Милер.

Изградња ауто-пута Милош Велики била је велики плус који је познату немачку компанију довео управо у Чачак, а не у неки други део Србије. Град је урадио комплетну инфраструктуру, као и планска акта, што ће бити враћено кроз запошљавање грађана. Посао у „Фореверку“ већ су добили бројни млади Чачани,који имају прилику да раде на савременим машина, а управо је ова немачка инвестиција многе од њих задржала у родном граду.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић рекао је да је деценијама маштано да Чачак постане симбол развоја и инвестирања. „Велика ствар за Чачак и Чачане, преко 4 хектара је сада под кровом и производним халским простором. Поверење које смо добили, оправдаћемо вредним и марљивим радом. Наставићемо даље да се боримо, од 11.000 незапослених у Чачку, сада је тај број смањен на пет хиљада, наставићемо у том правцу”, закључио је Тодоровић.

РИНА

 


16.06.2020.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO