Oduševljena sam izborom, sad znam gde ću za doček: Čačanke i Čačani u novu 2024. godinu ulaze sa Peđom Jovanovićem, 13 dana kasnije nastupa legenda - Goran Bregović     ·     Ivana se herojski bori sa dva kancera i ima da poruči samo jedno: Preventivni pregledi čuvaju zdravlje i živote, mobilni mamograf sada postavljen i ispred Doma zdravlja u Čačku     ·     Beograd je najposećenije mesto u Srbiji, a odmah zatim on: Mnogi kritikuju Zlatibor a skoro svi na njega i dalje idu, ova planina potpuno spremna za novu zimsku sezonu i obaranje rekorda (FOTO)     ·     Hvala svima: Novak je veći ćovek nego igrač     ·     Fond PIO upozorava penzionere na pokušaje prevara u vezi lažnih poziva za preuzimanje kartica     ·     Vatra progutala preko 100 kvadrata kuće: Sedmočlana porodice Spasić ostala bez krova nad glavom, od njijovog doma ostalo samo zgarište (FOTO)     ·     Veliki dan za Srbiju: Otvara se deonica autoputa do Koševa     ·     Muškarac leži glavom okrenut ka zemlji, dok mu policija stavlja lisice na ruke: Hapšenje naočigled brojnih prolaznika ispred kladionice u Novom Pazaru     ·     Jedno lice nastradalo u nesreći kod Knića, drugo teško povređeno: Ekipe kragujevačke Hitne pomoći tokom prethodna 24 sata imale pune ruke posla     ·     Snažan zemljotres pogodio Petrovac na Mlavi: Kuće se ozbiljno zatresle     ·     Trodnevna obuka za pripadnike jedinica civilne zaštite     ·     Dolijali kopači tunela u Podgorici: Uhapšena dvojica muškaraca zbog sumnje da su ukrali naočare u vrednosti skoro 47.000 evra - odrđeno im zadržavanje do 72 sata     ·    


Autor: RINA.rs


У Ужицу се на респиратору за живот бори 13 пацијената: Капацитети на ивици, отворена ковид болница на Златибору


Ужице – У Здравственом центру Ужице тренутно је хоспитализовано 323 пацијената, од чега 304 чека резултате са тестирања на корона вирус. На интензивној нези смештено је 19 особа, а на респиратору се налази њих 13.

„Наши капацитети јесу на ивици, али је ситуација под контролом. Са радом је почела болница „Чигота“ на Златибору која може да прими 37 пацијената и један део тих капацитета данас би требало да буде попуњен. Стање је далеко од онога што сте могли видети пре неколико дана на сликама које круже друштвеним мрежама. Пацијенти који су усликани у ходнику само су чекали кратак временски период да буду смештени у своју болничку собу, јер немамо сада толико људства, које може све да уради у року од неколико минута“, изјавила је Данијела Васиљевић, пр ужичког здравственог центра.

Притисци на ковид амбуланте у Ужицу су и даље велики и дневно се обавља на десетине прегледа. Тихомир  Петковић, градоначелник Ужица, истакао је да су сви капацитети ужичке болнице скоро попуњени и да велики проблем представља кашњење резулатата, јер се још увек чекају они од 04. јула и то преко 700 узорака на нивоу Златиборског округа. 

"Кризни штаб упутио је апел Министарству здравља како би у Ужицу била отворена још једна ковид болница. Пацијенти из целог Златиборског округа смештени су код нас, свакодневно расте број заражених и неопходно је отварање нових болничких капацитета. Спортска хала Велики парк и Студенстски дом нису решење за пацијенте са тешком клиничком сликом, јер њима требају много бољи услови.Очекујем да ћемо уз заједничку сарадњу са држвним органима за неколико дана наћи најбоља могућа решења, а то је пољска болница која би се налазила у оквиру центра“, изјавио је Петковић.

Тренутно је на територији Златиборског округа заражено 772 људи, највећи број инфицираних је у Ужицу 349, затим у Сјеници 84, Пожеги 67, Чајетини 59, Новој Вароши 54.

Од почетка епидемије у Зклатиборском округу преминуле су 23 особе.

РИНА   


10.07.2020.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO