Uništene i razlupane kajsije sedam dana pre berbe: Voćari iz podjeličkih sela i danas sabiraju ogromnu štetu koju je donelo nevreme (FOTO)     ·     Mladi arheolog u Srbiji napravio kamp jedinstven na Balkanu: Kroz Magličgrad prošlo na desetine volontera iz čitavog sveta, oni podno tvrđave žive kao što se živelo nekad (FOTO)     ·     Đurić sa mađarskim ambasadorom o političkoj situaciji u Evropi i regionu     ·     Beograđanin prebio suprugu, pa joj pretio sekirom     ·     Mladić napao maloletnike u parku i uzeo im novac: Incident u centru Podgorice, bahati vinovnik pronađen i uhapšen     ·     Plemenjača i zlatica su najveće pošasti među srpskim krompirima: Ovako Slavko iz Ljubića čuva svoj rod, vremenske prilike otežavaju posao povrtarima (FOTO)     ·     Odmah su pritrčali da izvuku povređene: Teška nezgoda kod Požege, automobil prevrnut na krov a saobraćaj u prekidu     ·     Prijepolje podnosi kandidaturu za organizaciju 61.MOSI     ·     Beba i žena povređene u teškoj nezgodi u Novom Pazaru: Izgubila kontrolu nad volanom i udarila u betonski stub     ·     Malinari ponovo na sastanku sa ministrom     ·     Čačak slavi svoju slavu Spasovdan, liturgiju služi mitropolit Justin: Veličanstvene litije večeras će proći kroz grad (FOTO)     ·     Teške opekotine zahvatile 40 odsto tela: Muškarac teško povređen u nezgodi, hitno iz Čačka prebačen za Beograd     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је нетакнути бисер Златибора: Рибничко језеро плени својом лепотом и изузетним рибљим фондом (ФОТО)(ВИДЕО)


Чајетина – Колико год пута да сте били на Златибору, ова планинска лепотица увек има са чим да изненади. На пола пута од центра ка Торнику, смештено је Рибничко језеро - једно од најлепших у овом крају. Настало је 1971. године када је на реци Црни Рзав подигнута брана, како би Чајетина и Краљеве воде биле снабдевене водом за пиће. Иако вештачко, представља праву природну оазу у којој сваке године ужива на хиљаде посетилаца.

„Златибор је изузетно богат водама, чистим потоцима и брзим планинским рекама. Уз језеро у центру, Рибничко језеро једна је од напосећенијих туристичких локација. Налази се на надморској висини од 969 метара, а његова дужина је око 2.000 метара. Специфичне природне лепоте овде заиста остављају без даха. Окружено је богатом четинарском шумом, па је боравак овде право уживање“, рекао је за РИНУ Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Језеро је тамно зелене боје, а дно је покривено тамним каменом што одсјај воде чини још продорнијим. Овај бисер Златибора, како још називају Рибничко језеро, прави је рај и за риболовце, јер у његовим водома плива обиље рибе.

„Са разлогом носи своје име, јер овде се могу наћи пастрмка, клен, сом и шаран. Пецање је могуће уз дозволу. Пошто се вода користи за пиће, купање у Рибничком језеру је забрањено. Одлично је место за рекреацију и одмор, а у близини су налазе смештајни капацитети, дрвене брвнаре које су аутентичне за овај крај. Често нам замерају да је Златибор сувише комерцијализован, али овде је огромно пространство, а  могућност за уживање у нетакнутој природи заиста разноврсна“, наглашава Живановић

Све лепоте Рибничког језера, ускоро ће се моћи видети и са висине, јер ће управо ту бити међустаница златиборске Голд Гондоле. Надморска висина од 1000 метара и специфична ружа ветрова, чини овај планински крај изузетном ваздушном бањом. У близини се налази Ски центар Торник, али и бројни културно-историјски споменици које вреди видети и посетити.

РИНА


17.07.2020.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO