Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·    


Autor: RINA.rs


Велико браво за два дечака из Чачка: Никола и Бобан објавили оглас да цепају дрва, перу аутомобиле и раде друге кућне послове како би зарадили џепарац (ФОТО)


Чачак – Магловито октобарско јутро у Чачку, попут мајског сунца разведрио је оглас на ком је написано да су два средњошколца расположена да зараде новац за џеперац тако што ће помагати онима којима је то потребно. Притом, ови дечаци, Никола и Бобан, немају цену, нити раде по сатници, већ узимају онолико колико домаћин одлучи новца да им да.

„Учим за фризера и свирам саксофон, а имам и здравствених проблема и све то изискје новац, који родитељи и поред најбоље намере немају да ми дају. И након разговора са братом и другом, решили смо да на овај начин зарадимо још неки динар. Одштампали смо летке, излепили по граду и од јутрос  телефон не престаје да звони“, рекао је Никола за РИНУ.

Ова два средњошколца цепају дрва, шетају кућне љубимце, перу аутомобиле  и помжау у свим другим кућним пословима. Како кажу, није им тешко, јер радне навике већ су стекли радећи код своје куће. Бобан има шеснаест година, ученик је Машинско-саобраћајне школе и уколико посао заживи желео би да скупи довољно новца да отвори своју малу аутомеханичарску радњу.

„Сви наши другари кад су видели оглас су нас подржали. Нема потребе да цело поподне седимо по кући, играмо игрице или проводимо време на друштевни мрежама, ако смо способни сами да зарадимо џепарац  и тако помогнемо кућни буџет, али и уштедимо неке паре. Иде зима, хладно време, многима ће требати помоћ око огрева, али и чишћења снега и надамо се да ће нас звати“, прича Бобан.

Нема сумње да су ова два дечака, један од најсветлијих примера омладине у Чачку који се не ослањају на друге, већ својим поштеним радом желе да зараде новац. Надају се да ће у томе и успети, не да се обогате, али довољно да Никола купи ново озвучење за инструмент који обожава, а Бобан за алат који му је потребан.

РИНА

 

 


21.10.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO