Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Овакав поклон још нико није понудио у Србији: Синиша даје фабрику и куће, а само два услова морају бити испуњена (ФОТО)


Велико Градиште - Синиша Стевић из села Мијајловац код Великог Градишта деценијама уназад један је од најпознатијих столара у овом делу Србије. Испод његове веште руке изашло је на стотине производа од дрвета, а тежак рад и још тежи живот обележили су његов век. Данас, он је дубуко закорачио у осму деценију живота а своју старост проживаљава потпуно сам. Ипак, овај врсни масјтор одлучио је да буде хуман и поклони све што је за живота стекао, породици која би се доселила да живи са њим.


"На моју крсну славу, Светог Тому сам сам упалио свећу и пререзао колач, како дани пролазе све мање могу да радим и крећем се и зато остатак живота не бих волео да проведем у самоћи. Моја супруга, која је приминула и ја нисмо могли да имамо деце и зато бих све што имам и све што сам стекао поклонио једној честитој породици која би живела са мном у заједници, а после моје смрти све би остало њима у наследтво", каже Синиша за РИНУ.


А оно што овај човек има није уопште мало, јер се у његовом дворишту налазе две куће и столарска радионица која се просторе на чак 540 квадрата и опремљена је савременим машинама.


"Све сам улагао у свој посао и тако проширивао производњу, на људима који дођу само је да наставе да раде и ако Бог да још више прошире делатност, за то имају све услове. Чак сам и ја имао у плану да надоградим фабрику на преко 1000 квадратних метара, али већ сам стар и немам снаге, али зато сам ту да помогнем оном ко хоће и може да ради", каже овај столар.


Ипак, да би неко наследио и добио овај несвакидашњи поклон од Синише, мора да испуњава два услова.


"Да породица буде поштена и да никад не дозволи да се угаси славска свећа. То је једино што ја тражим за узврат, од оних који се одлуче да живе са мном и добију све оно што сам тежачким радом стекао", каже он.


РИНА


01.11.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO