Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Нова плућа града на Ђетињи: Пошумљавање територије са 23.000 нових садница црног бора и белог јасена (ФОТО)


Ужице – У сарадњи са Министарством за заштиту животне средине Град Ужице реализује акцију пошумљавања „Удахнимо живот природи“, а ове године биће засађено 23. 000 садница на територији града, односно биће пошумљено 9,22 ha кроз два пројекта: један пројекат се односи на санацију деградираних површина и голети и други на формирање ветрозаштитних појасева.

„Пошумљавање се врши на пет парцела од којих је највећа у Крчагову на локацији око нове цркве, затим пошумљава се једна парцела у Љубањама, две парцеле које се налазе између Градске плаже и магистралног пута, на локалитету Мало Забучје, и једна у близини депоније Дубоко. Вредност ових радова је око 3 милиона динара од којих 2,1 суфинансира Министарство за заштиту животне средине“, рекао је Иван  Станисављевића, члан Градског већа Града Ужица.

За врсту садница за пошумљавање изабрани црни бор и бели јасен. Бор ће бити засађен на парцелама у Крчагову, Љубањама и на две парцеле у близини плаже, док ће на парцели на локацији у близини депоније Дубоко бити засађен јасен.

„Поред свих других мера које Град Ужице спроводи у циљу побољшања квалитета ваздуха, од субвенционисања мера енергестке ефикасности индивидуалних домаћинстава и објеката колективног становања, затим конверзије јавних котларница са мазута на гас или пелет, поделе садница у оквиру акције „16000 стабала за 16000 ложишта“, пошумљавање је једна од најефикаснијих мера за дуготрајно побољшање квалитета ваздуха у нашем граду“ – рекао је Станисављевић.

Током претходне године Ужице је реализовало пројекат пошумљавања 5,2 ha на територији ширег центра града, а  реализацијом овогодишњег пројекта укупна пошумљена површина око 14,5 ha што Ужице сврстава међу локалне самоуправе које су подигле највише засада у овом периоду.

„Град ће настојати да пронађе још јавних површина погодних за пошумљавање како би и наредних година наставили са реализацијом овог пројекта у сарадњи са ресорним министарством“, закључио је Станисављевић.

РИНА


09.11.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO