Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева са Светском банком: Енергетика и рударство базични за развој и будућност Србије


Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, састала се данас са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом и са њим разговарала о наставку сарадње посебно у области реформи ових сектора, зелене економије и енергетске ефикасности.

„Разговарали смо данас о неколико важних стратешких праваца, од зелене економије и зелене енергетике, јер иако знамо да се део струје добија из угља, други део је из хидроенергије и желимо да енергетику поспешимо и учинимо чистијом. С друге стране, разговарали смо и о енергетској ефикасности, односно рационалној употреби енергије, на чему ћемо радити са Светском банком“, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе рекла је и да је једна тема данас посебно делегирана од стране Министарства, а то је реформа и стварање енергетског и рударског сектора погодним простором за инвестирање.

„Kао што смо увели електронске грађевинске дозволе, тако ћемо радити на увођењу е-енергетике и е-рударства, да све дозволе, лиценце, потребне потврде за рад и пројекте учинимо дигитализованим и електронски доступним. У питању је озбиљна реформа која захтева измену многих закона у овом сектору. Захвални смо на доброј сарадњи са Светском банком, која је наш пријатељ свих ових година и са којом смо у претходном министарству урадили многе велике ствари, од реформи грађевинских дозвола, железнице, великих инфраструктурних пројеката. Сигурна сам да ћемо кроз будућу сарадњу учинити да енергетика, као базичан сектор у Србији, донесе огромне резултате и велики доприност расту БДП-а“, рекла је она.

Стивен Ндегва честитао је потпредседници Михајловић и истакао да му је драго што је она преузела овај сектор, веома важан за будућност Србије.

„Радујемо се наставку сарадње и новим успесима. Данас смо разговарали о реформама у овом сектору, што је од изузетног значаја и допринеће развоју земље. Причали смо о новим могућностима у сектору рударства, као што је литијум, велика прилика за Србију и нова радна места, као и о заштити животне средине и енергетској ефикасности, посебно зеленој енергији. У сарадњи са другим партнерима, наставићемо да подржавамо Србију у свим реформским процесима, као што су е-енергетика и е-рударство“, рекао је Ндегва.

РИНА


10.11.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO