Михајловићева најавила реформе у Министарству енергетике и рударства: Електронске процедуре за лакше привлачење нових инвестиција

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да је план Министарства да уведе електронске процедуре у енергетици и рударству, кроз реформе е-енергетика и е-рударство, како би омогућило лакше привлачење нових инвестиција у ову стратешки важну област.

 “Сектори енергетике и рударства су кључни за стабилно функционисање и развој привреде, као и за подизање квалитета живота грађана. Знамо колики је напредак остварен у грађевинарству захваљујући увођењу е-дозвола, и по сличном моделу планирамо да унапредимо пословни амбијент и у овом ресору. С реформама е-енергетика и е-рударство желимо да повећамо транспарентност и предвидивост за инвеститоре, смањимо трошкове и скратимо процедуре, било да су у питању енергетске доволе и прикључци на струју, гас, топлотну енергију или процедуре које се тичу геолошких истраживања и рударства”, каже Михајловићева.

11.11.2020.


Fotografije