Јединствена песничка стена налази се у срцу Шумадије: На плочи тешкој седам тона уписана су имена Бећковића и Ршумовића, а до победе се стиже на песничком тргу (ФОТО)

Чачак – Село Мрчајевци у срцу Шумадије, опевано је многим песмама, али је и родно место бројних уметника који су ту одрасли и написали прве стихове. Према речима мештана, тешко да се у овом питомом месту  на обали Западне Мораве може наћи кућа без свирача, певача или текстописца.

"Ја сам видео да у једном тренутку  у Мрчајевцима имамо једанаест песника и окупио сам их са жељом да оснујемо књижевно друштво "Мрчајевци", и мислим да у Србији по концепцији онако како смо ми то замислили нема ништа слично, јер се сама манифестација "Песничких сусрети" која је ове године обележена у знаку јубилеја 20  година  дешава на отвореном простору, а број песника који је прошао за све ове године је преко 3100. Када смо основали удржење било је девет нас оснивача, данас је тај број порастао на 40 сталних чланова“, рекао је за РИНУ, Луне Левајац један од оснивача удружења.

11.11.2020.


Fotografije