Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Чека се најхуманији власник у Србији: Милош и Биљана за Аникино здравље дали своју родну кућу, лицитација траје до среде (ФОТО)(ВИДЕО)


Горњи Милановац  - Многи људи су до сада болесној деци помогли на разне начине, али ипак један оглас на друштевним мрежама одушевио је Србију. Милош Мијаиловић и његова сестра Биљана за лечење мале Анике Mанић која води најтежу битку за живот, понудили су на продају своју родну кућу која се налази у центру Рудника. Од тада њихови телефони не престају да звоне, а заинтересовани људи зову са свих страна.

„Звао нас је човек пореклом из Босне, који је за време рата отишао у Америку и тамо ради годинама и понудио осам хиљада долара за кућу. Рекао је да има жељу, кад све прође ту кућу касније и да препише на Аникино име. Идеја да кућу ставимо на лицитиацију била је сестрина,а ја сам је одмах прихватио. Ту  смо провели наше детињство и вежу нас лепе успомене, али ипак ће нам бити драже да је на овај начин поклонимо, него било како другачије искористимо“, каже Милош за РИНУ.

Кућа има око 90 квадрата, у солидном је стању, мада су ипак потребна одређена улагања будућих власника. Уписана је у катастар, а Милош и његова сестра једини су власници.

„Онај ко понуди највише новца, што је поента ове лицитације, кад то уплати на рачун за Аникино лечење треба само са том уплатницом да дође до нас, а на нама је  да пребацимо власништво на њих. Никаквих већих компликција нема, нити ћемо сестра и ја долазити у контакт са новцем. Ко уплати средства за лечење,  добија кућу.  Лицитација траје до 18. новембра у поноћ и до тада ко понуди највише постаће нови власник“, рекао је овај хумани младић.

Да су Рудничани заиста великог срца доказује и Милошев рођак, Иван Јаковљевић, који за Аникино лечење на лицитацију ставља електрични тротинет, добијен у наградној игри, а онај ко уплати највише новца на Аникин рачун постаје власник овог модерног превозног средства. Његова деца жељно су ишчекивала овај тротинет, али врло лако им је објаснио да је нечије здравље, много важније од игре.

„Сложили су се са мном и они и супруга. Јако смо тужни што је девојчица болесна, а новац се тако тешко прикупља. Желели смо на овај начин да дамо свој мали допринос, како би помогли у њеном лечењу“, рекао је Иван.

Аника се пре две године родила као здрава, јака беба, али је убрзо установљено да болује од Спиналне мишићне атрофије и то  најтежег облика. За ову болест кажу да је генетски убица деце број један. Реч је о реткој неуромишићној болести која је смртоносна и без терапије се живи једна, максимално две године.

 Болест почиње тако што слабе мишићи ногу и руку, али касније слабе мишићи за дисање, гутање, кашљање и деца умиру од гушења или упале плућа.

Како би Аника преживела неопходно је да прими лек који кошта преко два милиона евра.

РИНА


12.11.2020.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO