Љубодраг лично памти највеће легенде Црвене звезде, Тита и сваки његов корак: Ужичанин од свог дома направио музеј са колекцијом од Првог светског рата па до Милошевића (ФОТО)

Ужице - Оно што нема нико у свету нема, може се пронаћи под кровом једног Ужичанина, који је свој дом претворио у приватно историјски архив и мини музеј  још из  времена од Првог светког рата до данашњих дана. Доганчић Љубодраг поседује збирку највећих легенди  Црвене Звезде и маршала Тита, са историјском грађом поткованом аутентичним сликама, медаљама и печатима из периода бивше СФРЈ.

"Мој први рам је била чланска карта Црвене звезде, имао сам прилику да 1954. год унесем лопту на Маракану са којом је започета једна од битнијих утакмица нашег великана што је за била мене велика част. Мој отац је био члан и пријатељ нашег највећег клуба и са оснивачем Слободаном Пенезићем Крцуном још од настанка. Ја сам тада имао мотив да сакупљам све везано за легенде Црвене Звезде, као и да записујем важне датуме из тог периода, овековечим и урамим. Захваљујући тренуцима које сам проживео са овим славним клубом мислим да овакава музеј нема нико на простору бивше Југославије", казао је за агенцију РИНА, Љубодраг.

08.04.2022.


Fotografije