Preminuo muzičar Toni Montano     ·     Obelelo dvorište usred proleća za samo par minuta: Jak grad potukao sela u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca, voćari sa strahom čekaju da oluja stane i obiđu zasade (VIDEO)     ·     Obećali joj posao, ukoliko im da novac: Uhapšena dva muškarca zbog krivičnog dela prevara, od žene uzeli blizu dve hiljade evra     ·     Šok prilikom izvođenja gradjevinskih radova u Kragujevcu: Pronađena velika količina neeksplodiranih ubojitih sredstava, na lice mesta odmah stigla vojska a potom su uništene bombe i granate     ·     Opasnost od odrona, ove puteve izbegavajte     ·     Podignuta optužnica protiv estradnog menadžera iz Beograda     ·     Popodne mogući ponovo pljuskovi i grmljavina sa gradom i olujnim vetrom     ·     Kiša opet pljušti, građani strahuju od novih poplava: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom, sve su oči sada uprte u nebo (FOTO)(VIDEO)     ·     Drama na moru, troje srpskih državljana spašeno u zadnji čas medju njima bilo i dete: Isplovili kajakom kod Čanja i nisu se vraćali, sve spasilačke službe odmah alarmirane da ih traže (FOTO)(VIDEO)     ·     Sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stalno smo na vezi sa Sektorom za vanredne situacije: Puzović poručio - u Novom Pazaru u toku infrastrukturni radovi nakon kojih će izlivanje reka postati prošlost (FOTO)     ·     Srpkinja poginula u Budvi, udarilo je auto dok je prelazila ulicu     ·     Spašeno oko 400 hektara plodnih srpskih oranica, poljoprivrednici dočekali spas: Kanal za navodnjavanje Čačak-Parmenac predat građanima na korišćenje, dugačak 5.5 kilometara i ima preko 150 priključaka (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Спасоје из Америке за 8.000 долара купио кућу за малу Анику: Завршена најхуманија лицитација у Србији (ФОТО)


Горњи Милановац – Брат и сестра са Рудника, Милош Мијаиловић и Биљана Драгићевић одлучили су да ставе на лицитацију родну кућу у којој су провели детињство, само да би сакупили новац за лечење двогодишње девојчице Анике Манић из Горњег Милановца. Почетна цена за кућу од око 90 квадрата ушушкану непосредно поред главног пута на Руднику била је 4.000 евра. Вечерас је после више дана лицитирања, кућа продата за цену од 8.000 долара, а купац је из Минесота.

 

„За ову акцију сам прочитао на једном домаћем порталу пре пар дана, видео сам натпис ‘Брат и сестра поклањају кућу за лечење мале девојчице’, мислим да ми је у тренутку срце почело спорије да куца, то ме је баш онако емотивно дотукло. Није то било први пут да сам се суочавао са неким тешким причама у које смо улазили и дали колико смо могли од себе. Али овај пут је нешто тотално другачије. Помислио сам, Боже колико човек мора имати срце да прода свој дом за кога га вежу сви и лепи и тужни тренуци овог живота, дом где је рођен, где је одрастао, почео своје прве кораке, да га да за здравље једног детета које чак и не познаје. Позвао сам супругу са посла, рекао јој о чему се ради и није било уопште упитно да ли ћемо то учинити и како, само је било битно колико у овом тренутку можемо да помогнемо. Одмах сам позвао Милоша, рекао му да ћемо дати за ту кућу 8.000 долара без обзира где је и у каквом стању, то нас апсолутно није интересовало, јер било нам је само важно да не буде касно за дете“, казао је за РИНУ, Спасоје Цвијетиновић, купац из Америке.

 

Овај хумани човек истиче да са својом породицом живи и ради у Америци и да не планира да живи у Србији. Како каже, у белом свету има све што му је потребно да нормално живи, нема много али увек има довољно.

 

„Што се тиче куће све даље у вези тога је небитно, најважније је да се новац уплати за лечење Анике и да се она спаси. Ми можда по некад дођемо у ту кућу, или када завршимо радни век проведемо неко време у Србији. Ипак, ако Бог да среће и здравља, на дан Аникиног пунолетства планирали смо да јој ту кућу и поклонимо ако би она то желела, да је та кућа сети по некад на двоје младих људи који су се одрекли свог наследства да би помогли да њено срце настави да куца и да ужива све овоземаљске Божије благодати. Хвала Богу, имамо довољно и дај Боже да у здрављу потрошимо све што имамо, колико имамо довољно нам је и тако смо и децу васпитали, није богат који има све, него коме мало таман је“, поручио је хумани добротвор из далеке Америке.

 

Иначе, ово није једина хуманитарна акција у којој Цвијетиновић учествује, јер како сазнајемо, планира да уплати новац и помогне лечење још неколико тешко оболеле деце из Србије.

 

„Иво Цар и његова дивна породица, ставили су скутер на продају да би могли да помогну малој Аники, нисам могао да гледам то и откупио сам тај скутер, новац уплатио за Анику а скутер је остао деци како и треба да буде. Аника је најважнија и њено здравље, као и здравље друге деце којима је помоћ такође потребна. Није од Бога поштено да се било ко од њих издваја, али ето судећи по свему Аники је тренутно најпотребнија помоћ. Ми ћемо свакако колико будемо били у могућности помоћи Аники додатно као и још троје деце којима је тренутно помоћ најпотребнија“, истиче Спасоје Цвијетиновић.

 

РИНА


18.11.2020.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO