Gljiva koja je ratnicima Džingis Kana davala energiju i zdravlje danas se uzgaja u tegli i u Srbiji: Kombuha je pravo lekovito čudo, eliksir mladosti i dugovečnosti (FOTO)     ·     Poklanjam dve kuce, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan (FOTO)(VIDEO)     ·     Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·     Pukao magistralni cevovod, havarija u Ivanjici: Meštani u višim zonama osatali bez vode, nadležne ekipe hitno upućene na teren     ·     Ratajska reka jedna od najčistijih i najlepših u prijepoljskoim kraju: U planu da se u nju stave cevi i izgradi minihidrocentrala, meštani u velikom strahu jer im je ta voda preko potrebna (FOTO)     ·     Razbojnici upali u kuću policajca, odneli zlato i dali se u beg: Pljačka u novopazarskom naselju Selakovac, policija intenzivno traga za počiniocima     ·     Fond PIO doneo odluku o troškovima rehabilitacije penzionera u banjama: Uskoro oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju     ·     Ne krije samo istočna Srbija blago: Zatražena zelena dozvola za kopanje rude u Šumadiji sa 52 grama srebra po toni     ·     Strana ulaganja u građevinarstvo dostigla milijardu evra: Od maja je primetan potpuni oporavak i vraćanje na trend pre izbijanja sukoba u Ukrajini     ·     Više od 250 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju škola i vrtića u Užicu: U ovoj godini očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini     ·     Ovo jezero je najveća misterija u Dragačevu: Dok se jedni u njemu kupaju, drugi ga zaobilaze samo iz jednom razloga(FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Спасоје из Америке за 8.000 долара купио кућу за малу Анику: Завршена најхуманија лицитација у Србији (ФОТО)


Горњи Милановац – Брат и сестра са Рудника, Милош Мијаиловић и Биљана Драгићевић одлучили су да ставе на лицитацију родну кућу у којој су провели детињство, само да би сакупили новац за лечење двогодишње девојчице Анике Манић из Горњег Милановца. Почетна цена за кућу од око 90 квадрата ушушкану непосредно поред главног пута на Руднику била је 4.000 евра. Вечерас је после више дана лицитирања, кућа продата за цену од 8.000 долара, а купац је из Минесота.

 

„За ову акцију сам прочитао на једном домаћем порталу пре пар дана, видео сам натпис ‘Брат и сестра поклањају кућу за лечење мале девојчице’, мислим да ми је у тренутку срце почело спорије да куца, то ме је баш онако емотивно дотукло. Није то било први пут да сам се суочавао са неким тешким причама у које смо улазили и дали колико смо могли од себе. Али овај пут је нешто тотално другачије. Помислио сам, Боже колико човек мора имати срце да прода свој дом за кога га вежу сви и лепи и тужни тренуци овог живота, дом где је рођен, где је одрастао, почео своје прве кораке, да га да за здравље једног детета које чак и не познаје. Позвао сам супругу са посла, рекао јој о чему се ради и није било уопште упитно да ли ћемо то учинити и како, само је било битно колико у овом тренутку можемо да помогнемо. Одмах сам позвао Милоша, рекао му да ћемо дати за ту кућу 8.000 долара без обзира где је и у каквом стању, то нас апсолутно није интересовало, јер било нам је само важно да не буде касно за дете“, казао је за РИНУ, Спасоје Цвијетиновић, купац из Америке.

 

Овај хумани човек истиче да са својом породицом живи и ради у Америци и да не планира да живи у Србији. Како каже, у белом свету има све што му је потребно да нормално живи, нема много али увек има довољно.

 

„Што се тиче куће све даље у вези тога је небитно, најважније је да се новац уплати за лечење Анике и да се она спаси. Ми можда по некад дођемо у ту кућу, или када завршимо радни век проведемо неко време у Србији. Ипак, ако Бог да среће и здравља, на дан Аникиног пунолетства планирали смо да јој ту кућу и поклонимо ако би она то желела, да је та кућа сети по некад на двоје младих људи који су се одрекли свог наследства да би помогли да њено срце настави да куца и да ужива све овоземаљске Божије благодати. Хвала Богу, имамо довољно и дај Боже да у здрављу потрошимо све што имамо, колико имамо довољно нам је и тако смо и децу васпитали, није богат који има све, него коме мало таман је“, поручио је хумани добротвор из далеке Америке.

 

Иначе, ово није једина хуманитарна акција у којој Цвијетиновић учествује, јер како сазнајемо, планира да уплати новац и помогне лечење још неколико тешко оболеле деце из Србије.

 

„Иво Цар и његова дивна породица, ставили су скутер на продају да би могли да помогну малој Аники, нисам могао да гледам то и откупио сам тај скутер, новац уплатио за Анику а скутер је остао деци како и треба да буде. Аника је најважнија и њено здравље, као и здравље друге деце којима је помоћ такође потребна. Није од Бога поштено да се било ко од њих издваја, али ето судећи по свему Аники је тренутно најпотребнија помоћ. Ми ћемо свакако колико будемо били у могућности помоћи Аники додатно као и још троје деце којима је тренутно помоћ најпотребнија“, истиче Спасоје Цвијетиновић.

 

РИНА


18.11.2020.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO