Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·    


Autor: RINA.rs


Михајловићева и Шиб: Настављамо успешну сарадњу, енергетска ефикасност и зелена енергија приоритети у новом ресору


Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са амбасадором СР Немачке Томасом Шибом о сарадњи у области рударства и енергетике, нарочито у вези са повећањем енергетске ефикасности и зеленом енергијом.

Михајловићева је истакла да је у претходном Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре постојала веома добра сарадња и да верује да ће она бити успешно настављена и у будућности, у ресору рударства и енергетике.

”Повећање енергетске ефикасности једна је од приоритетних области у којој очекујемо успешну сарадњу, а верујем да имамо простор да унапредимо сарадњу и у области зелене енергије и енергетске транзиције. Министарство припрема нови законодовни оквир и реформе е-енергетика и е-рударство, којим ћемо поједноставити процедуре и отворити овај сектор за нове инвестиције”, каже Михајловићева.

 

На састанку је речено да укупна вредност пројеката који се реализују уз подршку немачке развојне банке KфW, укључујући Министарство, као и јавна предузећа ЕПС и ЕМС, износи више од 800 милиона евра.

”Верујем да ћемо и са новим министарством које водите имати једнако интензивну сарадњу као и са претходним, и да је могуће да ту сарадњу додатно проширимо. За немачку развојну банку KфW енергетика је један од најважнијих сектора за сарадњу, а имамо и велико искуство са зеленом агендом и енергетском транзицијом, које смо спремни да поделимо са вама”, навео је Шиб.

РИНА


27.11.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO