Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


Застој у саобрaћају није изазвао снег него летње гуме


Ивањица, Лучани, Сјеница, Ужице, Бајина Башта, Нова Варош, Пријепоље - Из Путева Ивањица кажу да није пала велика количина снега и да су сви путеве очишћени и проходни.

„У вишим пределима је имало око 2 до 3 центиметра снега док се у нижим на коловозу није ни задржавао. Највећи проблем је зато што су људи на летњим пнеуматицима и сами себи праве проблеме”, рекао је за агенцију РИНА руководилац сектора за одржавање путева у Путевима Ивањица Витомир Арсовић.

 Снег је током ноћи падао и у Драгачеву.

„У горњем делу општине има око 15 центиметра снега, у селима Вучковица и Горњи Дубац, док је у нижим пределима селима Котража, Рти до 10. ЈП „Путеви Драгачево“ су током ноћи изашле на терен, сви општински путеви првог и дргог реда су проходни. Кратак застој је био на путу Вучковица – Горњи Дубац, јер се камион попречио, али током ноћи то је регулисано”, изјавио је заменик председника општине Лучани Миливоје Доловић.

 На простору Сјенице и Пештерске висоравни, формиран је снежни покривач од 9 центиметра у вишим пределима до 4 у нижим.

 „Снег је престао да пада јутрос у 5:15. Тренутно је шест степени испод нуле и суво је без падавина”, каже за агенцију РИНА метеоролошки осматрач из Метеоролошке станице Сјеница Хатиб Хоџић.

 Снег који је падао од недеље поподне, веће проблеме није изазвао ни на територији коју покривају Путеви Ужице.

 „Покривамо реон од Горобиља до границе са Црном Гором, Бајину Башту и део магистралног пута низ Дрину као и локалне путеве у ужичком крају, где смо дежурали и интервенисали, Најкритичније је било на планинским превојима као што су Борова Глава и Дебело Брдо, јер је био интезиван снег око два сата после поноћи када није могло да се чисти”, рекао је агенцији РИНА директор Путева Ужице Леко Корићанац додајући да

 Он је додао да предузеће располаже довољним залихама соли и ризле, ако и опремом.

 У општини Нова Варош сви путеви су проходни, како локални тако и некатегорисани.

„Снег који је јуче почео да пада оформио је у поподневним сатима снежни покривач у висини од 10 сантиметара. Налози за чишћење путева у МЗ није издата јер за сада нема разлога за то, с обзиром да није било већих падавина. Магистрални пут је очишћен, а највећи проблем стварају возачи који нису заменили пнеуматике и самим тим нису спремно дочекали тренутне временске прилике што је главни разлог изазивања саобраћајних застоја”, каже за агеницију РИНА Дејан Грбић задужен за одржавање и чишћење путева на територији општине.

 Такође, сви путни правци на територији општине Пријепоље, Прибој и Нова Варош су проходни. Према речима руководиоца одржавња путева зимске службе ужичких „Путева” погона у Пријепољу Дине Џиновић једини проблем који је био на путу код Нове Вароши је саниран.

 „Дежура се 24 сата, на снази је први степен приправности. Ангажовали смо 25 % механизације и имамо на хиљаде тона залиха соли. Приоритет је чишћење магистралних путева, а затим локалних”, истиче Џиновић за агеницију РИНА.

 

Агенција РИНА


19.11.2018.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO