Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је Србин који је може да стоји раме уз раме са Ајнштајном: Невероватан иноватор осмислио патенте који се користе широм света (ФОТО)


Нови Сад – Вељко Миликић један је од најупешнијих српских академика, а његови изуми  годинама уназад уврштавају се у најважнија светска открића, која су од изузетне ефикасности  и користе се у  преко 500 предузећа широм света.

Српски научник рођен је у Новом Саду 1949. године и изумео је самогрејну еколошку кућу, соларну земуницу са земљаном заштитом и рефлектујућим површинама помоћу којих се остварује уштеда у грејању и осветљењу и бројне, како их он назива, еколошке иновације.

Његов изуми заснивају се на спознаји предности употребе двостепених механичких осцилација и погонског клатна. То његово откриће сматра се „новом механиком“ и може да се користи на милион начина.

"Иако се точак сматра највећим изумом човечанства и за основу напретка који се доказао као добар пример транспорта, самим тим ушао као најбоље решење и за турбине, елисе, зупчанике и доста других ствари, међутим ја својим тезама и у пракси доказујем да је то погрешно и да су осцилације (природно кретање) доста ефикаснији облик окретања и уз минимална улагања можете добити бесплатну енергију. Узмите пример птица, које осцилују крилима, или рибе перајима", казао је за РИНУ, Вељко Милковић.

Овај иноватор тврди да је то доказао у својим научним радовима и да су његове тезе нашле примену у Индији, на чијим принципима је саграђена механичка електрана, па све до Америке и остатка света где имају примену многи његови патенти и научна решења.

 Милковић је кроз бројне примере и патенте у пракси доказао да помоћу гравитације осцилирање знатно дуже траје од било ког ротационог облика кретања.

"Ако упоредите пример кугличног лежаја који се сматра за једно од достигнућа у механици, сваки точак се убрзо заустави док клатно чији је основни погон гравитација ради стоструко дуже", додао је Вељко.

Човечанство се сада не може замислити без електричне енергије која је неопходна у свим сферама живота од саобраћаја, индустрије и  домаћинства.

"У изобиљу имамо електричну енергију у виду гравитације, не морамо посећи дрво или трошити нешто што је неповратно, као што су нафта, дрва и угаљ којих има у ограниченим количинама. Кроз векове је било безуспешних покушаја да се искористи гравитација, сада се то у свету доказује, и ја сам направио прототипе које сам понудио преко глобалне интернет продавнице "Аlibabа“, казао је Милковић.

Овај изузезан српски научник до сада је написао 13 књига које су преведене на неколикос светских језика и на основу којих је снимљено неколико играно-документарних филмова. За свој вишедеценијски рад, добио је бројна признања у земљи и иностранству, а на предлог АРС академије Вељко Милковић је кандидат за Нобелову награду из области механике, па ће се тако можда поред Ајнштајна, Рендгена, Николе Тесле наћи и Вељко Милковић.

РИНА

 

 

 

 

 

 


11.12.2020.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO