Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је Србин који је може да стоји раме уз раме са Ајнштајном: Невероватан иноватор осмислио патенте који се користе широм света (ФОТО)


Нови Сад – Вељко Миликић један је од најупешнијих српских академика, а његови изуми  годинама уназад уврштавају се у најважнија светска открића, која су од изузетне ефикасности  и користе се у  преко 500 предузећа широм света.

Српски научник рођен је у Новом Саду 1949. године и изумео је самогрејну еколошку кућу, соларну земуницу са земљаном заштитом и рефлектујућим површинама помоћу којих се остварује уштеда у грејању и осветљењу и бројне, како их он назива, еколошке иновације.

Његов изуми заснивају се на спознаји предности употребе двостепених механичких осцилација и погонског клатна. То његово откриће сматра се „новом механиком“ и може да се користи на милион начина.

"Иако се точак сматра највећим изумом човечанства и за основу напретка који се доказао као добар пример транспорта, самим тим ушао као најбоље решење и за турбине, елисе, зупчанике и доста других ствари, међутим ја својим тезама и у пракси доказујем да је то погрешно и да су осцилације (природно кретање) доста ефикаснији облик окретања и уз минимална улагања можете добити бесплатну енергију. Узмите пример птица, које осцилују крилима, или рибе перајима", казао је за РИНУ, Вељко Милковић.

Овај иноватор тврди да је то доказао у својим научним радовима и да су његове тезе нашле примену у Индији, на чијим принципима је саграђена механичка електрана, па све до Америке и остатка света где имају примену многи његови патенти и научна решења.

 Милковић је кроз бројне примере и патенте у пракси доказао да помоћу гравитације осцилирање знатно дуже траје од било ког ротационог облика кретања.

"Ако упоредите пример кугличног лежаја који се сматра за једно од достигнућа у механици, сваки точак се убрзо заустави док клатно чији је основни погон гравитација ради стоструко дуже", додао је Вељко.

Човечанство се сада не може замислити без електричне енергије која је неопходна у свим сферама живота од саобраћаја, индустрије и  домаћинства.

"У изобиљу имамо електричну енергију у виду гравитације, не морамо посећи дрво или трошити нешто што је неповратно, као што су нафта, дрва и угаљ којих има у ограниченим количинама. Кроз векове је било безуспешних покушаја да се искористи гравитација, сада се то у свету доказује, и ја сам направио прототипе које сам понудио преко глобалне интернет продавнице "Аlibabа“, казао је Милковић.

Овај изузезан српски научник до сада је написао 13 књига које су преведене на неколикос светских језика и на основу којих је снимљено неколико играно-документарних филмова. За свој вишедеценијски рад, добио је бројна признања у земљи и иностранству, а на предлог АРС академије Вељко Милковић је кандидат за Нобелову награду из области механике, па ће се тако можда поред Ајнштајна, Рендгена, Николе Тесле наћи и Вељко Милковић.

РИНА

 

 

 

 

 

 


11.12.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO