Seoba medveda na Povlen: Lovci primetili tragove krupne životinje svuda u lovištu, došle najmanje tri odrasle jedinke i njihovi mladi (FOTO)     ·     Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·    


Autor: RINA.rs


У селу Вучковица гради се јединствен комплекс „Сунчев брег“ вредан 30 милиона евра: Радови на највећој инвестицији у историји општине Кнић почињу на пролеће (ФОТО)


Кнић – Највећи туристички потенцијали општине Кнић јесу нетакнута природа, чист ваздух и фантастична клима и управо ће то бити максимално искоришћено, јер је у селу Вучковица планирана изградња комплекса „Сунчев брег“ који ће се простирати на 30 хектара, а цела инвестиција вредна је око 30 милиона евра и то је највеће улагање у историји ове општине Шумадијског округа.

„Инвеститори су предложили иницијативу, а ми смо је прихавтили јер ће изградња тог комплекса бити од великог значаја за све наше становнике. На нама као локалној самоуправи је да урадимо План детаљне регулације и обезбедимо све неопходне услове за инвеститиоре. Коначно ће све наше предности које се заснивају на саобраћајној доступности, очуваној животној средини, богатом културном наслеђу и традицији сеоског и ловног туризма бити искоришећене“, изјавио је за РИНУ председник оппштине Кнић, Срећко Илић.

Новом концепцијом развоја Општине, изградњом јединственог туристичког и пословног комплекса, посетиоцима ће на располагању бити апартмани, хотели, пансиони, трговински и угоститељски објекти, дом за стара лица, центар за рехабилитацију, етно музеј, базени, аква парк, шеталишта и паркинзи.

„Овакви комплекси већ постоје широм Европе, али је први пут да се нешто слично гради у Србији. Имаће вишеструку намену и моћи ће да прими туристе, али и стара лица којима је неопходна рехабилитација и здравствена нега. Моћи ће да буду смешетени у заједничком стационару, или да изаберу приватни апартман, а свима ће на распологању бити сви садржаји које комлекс има. Пројекат Сунчев брег је део нове концепције развоја Кнића у туристичком смислу, а очекујемо да први радови крену на пролеће следеће године“, каже Илић.

Имајући у виду ситуацију са пандемијом корона вируса и чињеницу да све више људи жели одмор провести на сеоском подручју, изузетних природних карактеристика, село Вучковица на територији општине Кнић, постала је изузетно занимљива инвеститорима.

„Комплекс ће бити подељен у две целине, прва ће се простирати на 22,1 хекатар и обухватаће већ поменуте смештајне капацитете за одмор, лечење, а друга целина подразумеваће сеоски-етно туризам, парк шуму и остале спортско-рекреативне садржаје. Оно што је јако важно јесду нова радна места која ће добити мештани“, наглашава Илић.

План је прошао законску процедуру израде и сада је у фази  доношења Одлуке о усвајању, а израђивач плана је ЈП Дирекција за урбанизам Крагујевац

РИНА


15.12.2020.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO