Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


У Ивањици решење ни на видику: Десет месних заједница данима без струје, домаћинства без грејања, а мештани очајни (ФОТО)(ВИДЕО)


Ивањица / Пожега – Неколико хиљада Ивањичана у десет месних заједница и даље је без струје, у помоћ локалним екипама Електродистрибуције стигла је помоћ из Чачка, али се још увек не зна кад ће квар бити отклоњен.  

„Ситуација је изузетно тешка, грађани не само да немају електричну енергију, него је потпуно отежано њихово свакодневно функционисање. Доста кућа остало је без грејања, мобилни телефони немају сигнала, многима и проиозводња зависи од електричне енергије и људи губе стрпљење јер се не зна кад ће струја доћи, а у таквој ситуацији је јако тешко живети. Упутили смо апел за помоћ вишим институцијама, јер овај велики проблем не можемо сами да решимо“, изјавио је за РИНУ, Момчило Митровић председник општине Ивањица.

Димитрије Ђорђевић из села Мана код Међуречја каже да се овај проблем понавља из године у годину и да са првим снегом, у овом делу Ивањице настаје потпуни колапс.

„Живимо као у средњем веку, чим падне први снег одмах нестаје и струје, притом не знамо када ће поново доћи. Ми и даље пред зиму припремамо пун замрзивач хране, јер нисмо у могућности сваки час да идемо до продавнице, а сада већ трећи дан без струје то све може да се поквари. Мобилни телефон немамо где да напунимо, батерије су на измаку, нема топле воде у бојлеру. Ужас и катастрофа“, рекао је Димитрије.

У Пожеги преко 30 сати без струје мештани села Глумач и Отањ

Снежне падавине направиле су проблем у електроснабдевању у пожешкој општини. Неколико стотина мештана остало је без струје, а интензивно се ради на решавању овог проблема.

„Отклоњен је квар на високонапонској мрежи и поједина села су добила струју, сада интензивно радимо на отклањању кварова на нисконапонској мрежи, а тренутно су без напајања мештани села Глумач и Отањ, очекујемо да ће квар бити саниран до краја дана и сви мештани добити електричну енергију“, нагласио је председник општине Пожега, Ђорђе Никитовић.

РИНА

 


28.12.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO