Они су прави хероји који ризикују своје животе да би спасили друге: Сваке године ватрогасци-спасиоци због погрешне навигације са неприступачног терена извуку на десетине људи (ВИДЕО)

Чајетина – Екипе  ватрогасаца –спасиоца сваке године из шумских беспута извуку  на десетине људи и на тај начин спасу им животе. Они су за свој позив бирали да помажу другима у невољи и неретко се и сами налазе у опасности. Од примљеног позива само један минут им је потребан да крену на лице места. Тако је било и пре неколико дана када су ватрогасци-спасиоци из Чајетине и Ужица избавили шесторо руских држављана, заглављених у дубоком снегу на подручју планине Златибор ка манстиру Увац.

„Сви који бар мало познају Златибор знају какав је то терен. Јако неприступачан и тежак, само четинарска шума и непроходни путеви. Аутомобил им се заглавио и прво су покушавали неколико сати сами да се извуку, а онда су преко Руске амбасаде позвали у помоћ ватрогасце. Прво су кренуле колеге из Чајетине, а затим и ми из Ужица. Цела акција спасавања трајала је око сат и 45 минута. Поносан сам на цео  тим, који је увек ажуран и спреман да обави чак и најтеже акције спасавања. Сви они одлично познају овај захтеван терен и то их чини спремним у сваком тренутку да помогну угроженима“, изјавио је за РИНУ, Иван Бацетић командант Ватрогасно-спасилачког батаљона у Ужицу.

02.01.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1