Деда Мраз на српски начин: Уместо из Лапоније, стигао са планине Јелице са фијакером и окићеним коњем, сеоским малишанима донео пакетиће и осмех на лице (ФОТО)

Чачак - И док градске тргове за новогодишње празнике красе јелке и кочије са Деда Мразом, деца на сеоском подручју не уживају у таквим свечаним манифестацијама. Међутим, подјеличка села у западној Србији добила су свог првог Деда Мраза. Уместо кочија које вуку ирваси, Небојиша у свом фијакеру са коњем доноси малишанима пакетиће и немерљиву радост. Небојиша Радовановић је први сеоски Деда Мраз, а  своју дужност са великим задовољством обавља, јер је дечија радост, како каже, за њега највеће богатство.

„На идеју сам дошао како би унуци Сари испунио жељу, да јој донесем пакетиће на традиционални начин. Наша деца су жељна игре и не смемо дожволити да изгубе веру у Деда Мраза и традиционалне ствари. Купио сам коња, октио га, ја сам се обукао у Деда Мраза и магија је почела. Кад сам њој дао поклон, појавила се жеља и код остале деце у селу да им баш први сеоски Деда Мраз донесе пакетић за новогодишње празнике“, изјавио је за РИНУ, Небојша.

02.01.2021.


Fotografije